3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Többszáz ukrán katona és polgári személy holttestét hantolják ki jelenleg is.

Közel 440 holttestet találtak az ukránok a visszavett Izjum környékén, mindannyian tömegsírokban voltak - közölte péntek hajnalban a harkovi rendőrség vizsgálati osztályának vezetője és az eltűnt személyek felkutatását végző csoport másik vezetője - jelentette az UNN ukrán hírügynökség. Ukrán katonák és civilek egyaránt vannak köztük.Jelenleg még tart a holttestek kihantolása, mindegyik fakereszten találtak egy számot, de nevet egyikre sem festettek. A hírt megerősítette a Szabadság Rádió is. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Bucsa melletti mészárláshoz hasonlította az esetet. A megtaláltak egy része feltehetően a rakétatámadások következtében hunyt el.

Tömegsír Izjumnál. Fotó: UNN
Tömegsír Izjumnál. Fotó: UNN

  • A harkovi polgármester csütörtök éjjel azt közölte, hogy orosz rakéták megint polgári célpontokra estek. Két kerületet is támadás ért. Egyelőre nem tudni, mekkora kárt okoztak és hogy van-e halálos áldozat. Az biztos, hogy több kiskorú megsérült.
  • A kirovográdi körzetben több kisebb települést ért rakétatámadás, egyelőre ott is csak a tényt rögzítették, halottakról vagy sebesültekről nincsenek hírek.
  • Ferenc pápa megáldotta azokat az országokat, amelyek védelmi célokra fegyvereket szállítanak Ukrajnának - adta hírül a Sky News. 
  •  
  • Ukrajna támogatása sokba kerül, de a szabadság megfizethetetlen - jelentette ki csütörtökön Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Kijevben a Reutersnek nyilatkozva. Csütörtök este a Bild TV német televíziónak adott interjújában pedig arról beszélt, hogy el tudja képzelni, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróságon (ICC) indul majd eljárás Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen. "Lehetségesnek tartom" - mondta. A bizottsági elnök egyben felkérte az európai államokat, hogy nyugati harckocsikat is szállítsanak Ukrajnának. Úgy fogalmazott, hogy kétség kívül a legsúlyosabb háborús bűncselekményeket követték el Ukrajnában. "Ezért támogatjuk a bizonyítékok gyűjtését, hogy lehetővé váljanak eljárások a Nemzetközi Büntetőbíróságon. Ezen bűncselekmények megtorlása képezi alapját a közös nemzetközi jogrendünknek. És végtére Putyin felelős ezekért" - hangoztatta von der Leyen.
  • Ukrajna, Moldova és Románia energetikai hálózatainak összekapcsolását, a háromoldalú energetikai együttműködés bővítését célzó kormányközi egyezmény megkötéséről állapodtak meg csütörtökön Odesszában a három ország illetékes miniszterei - közölte a román külügyminisztérium. A megbeszélésen arról a sürgős energetikai támogatásról volt szó, amelyre Moldovának és Ukrajnának szüksége van ahhoz, hogy átvészelje a közelgő telet, közép- és hosszú távon pedig a villamosenergia és gázhálózatok regionális összekapcsolásának kiépítéséről, valamint a meglévő interkonnektorok rehabilitálásáról tárgyaltak, megakadályozandó, hogy az energiát geopolitikai célokra lehessen felhasználni.

   
(MTI,UNN)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!