2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A közbeszerzésen két cég versenyzett, de a kiírás nem közli, ki maradt alul Mészáros Lőrinccel szemben.

Közel 900 millió forintért, egész pontosan 876 554 400 forintért írt alá hároméves szerződést a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara Mészáros Lőrinc cégével.

A felcsúti székhelyű Mészáros M1 Autókereskedő Kft. tulajdonosa a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt., mely egyszemélyes gazdája Mészáros Lőrinc.

Újabb közbeszerzés a cég palettáján. Fotó: Depositphotos
Újabb közbeszerzés a cég palettáján. Fotó: Depositphotos

A január 25-én aláírt megállapodás értelmében 70 darabos gépjárműbérleti és flottakezelési szolgáltatásokat végez a ma már ismét boldog házasságban élő üzletember. Nevezetesen ezekre:

  • 42 darab személygépjármű; új, azonos típusú, kombi kivitelű, manuális váltóval szerelt
  • 21 darab személygépjármű; új, azonos típusú, compact SUV kivitelű, automata váltóval szerelt
  • 5 darab személygépjármű; új, azonos típusú, SUV kivitelű, automata váltóval szerelt.
  • előtét ellenállással felszerelt autó (egy elektronikus alkatrész, amely a ventilátor sebességének szabályozásához járul hozzá): 2 darab személygépjármű. új, azonos típusú, SUV kivitelű, automata váltóval szerelt

Mészáros Lőrinc cégének új, hiba- és sérülésmentes, nem javított, elsőként Magyarországon forgalombahelyezett gépjárműveket kell biztosítania.

A Mészáros M1 Autókereskedő Kft. tavalyi pénzügyi mérlege nem karcsú, sőt, évről-évre egyre izmosabb. Míg 2017-ben még csak 504 millió forint volt a forgalma, addig 2021-ben már 4,6 milliárd forint (a 2022-es évről szóló beszámolójukat az idén is legkésőbb május 31-éig kell nyilvánosságra hozniuk a cégeknek).

Egyébként tavaly a Mészáros M1 Autókereskedő Kft. félmilliárddal a becsült ár felett szállíthatott összesen 313 könnyű teherjárművet a közútkezelőnek, nettó 3 milliárd 835 millió forintért. De tavalyi közbeszerzési siker volt a cég számára az is, hogy másfél évre 48 személygépjárművet kölcsönöz a Nemzeti Sportközpontok részére 246 671 438 forintért.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!