<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Augusztus 15-ig meghosszabbította az MVM a rendkívüli mérőóraállás-diktálási időszakot, miután megrohamozták az ügyfelek a cég ügyfélszolgálatait. Mindennek az lett a következménye, hogy online és telefonon sem volt jobb a helyzet: a rendszer sokszor órákon át volt elérhetetlen.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. a 2022. augusztus 1-jei árváltozáshoz kapcsolódóan minden érintett ügyfelének lehetőséget biztosít a mérőállás bediktálására, ezért ennek határidejét augusztus 15-ig meghosszabbítja. Azért szeretnének sokan diktálni, hogy még rezsicsökkentett áron kaphassák meg a részszámláikat. Az MVM közleményben azt írta, hogy diktálástól függetlenül senkit nem érhet hátrány.

Sokan nem érik el az MVM-et. Fotó: DepositphotosSokan nem érik el az MVM-et. Fotó: Depositphotos

Ezért most az utcáig álltak a sorok az MVM fővárosi ügyfélszolgálatainál, egymásnak adták a kilincset az ügyfelek egész nap. Sokan szívesen a sor elejére repültek volna, ahogy a plakáton hirdetik, ehelyett azonban indulhattak haza.

Az MVM egyik budapesti ügyfélszolgálatánál már délre elfogytak a keddre foglalható időpontok, így csak szerdára tudtak az ügyfelek időpontot kérni. Akik kijöttek, azok kivétel nélkül 3-4 órás sorban állásról számoltak be az RTL Híradójának. Többen is azt mondták, hogy kaotikus az ügyintézési folyamat.

Mindenki óraállást szeretett volna diktálni, mert attól tartanak, hogy ha egyben számlázzák ki a rezsicsökkentés korlátozása, vagyis az augusztus elseje előtti időszakot a mostanival, akkor majd többet kell fizetniük. Egy 72 éves nyugdíjas nő is arról panaszkodott, hogy fél a megemelt gáz árától, mert a nyugdíjából nem fogja tudni kifizetni a számlákat.

A Híradó egyik nézőjének telefonon és online sem volt több szerencséje. Neki 50 kilométert kellene utaznia a személyes ügyintézéshez. A hölgy azt mesélte: vagy nem vették fel a telefont, vagy foglalt volt, vagy a szolgáltató nem volt kapcsolható. Az online diktálással is próbálkozott, de ott sem járt sikerrel. E-mailt is írt az MVM ügyfélszolgálatára, de onnan sem kapott választ.

Az MVM közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy nem szükséges diktálni, és aki nem diktál, azt nem érheti hátrány, mert számlamegosztás történik és a 2022. július 31-ig elfogyasztott és a 2022. augusztus 1-jétől elfogyasztott energia mennyisége külön soron lesz feltüntetve.

Még véletlen sincs annyi az áram, mint amennyiért meg van hirdetve -

mondta a kamerába Ancsin János, aki feltöltőkártyás villanyórát használ. Eddig 3 ezer forintért a szokásos 82 kilowattóra áramot kapta, most viszont durván a felét, 42-t. Ezért a szolgáltatónál újra próbálkozott, de még mindig nem annyit kapott, mint a rezsicsökkentés korlátozása előtt.

Hogy a rászorulóknak tervez-e segítséget nyújtani a kormány a rezsiszámlák kifizetéséhez, azt kedden hiába kérdeztük a kabinettől. A Technológiai és Ipari Minisztérium csak annyit írt: az átlagfogyasztásig minden magyar család az eddigi alacsony áron fizetheti a gázt és az áramot.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.