<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A megjelent részletszabályok alapján összeállítottuk a saját rezsikalkulátorunkat, mellyel könnyen kiszámolhatja, hogyan alakul az áram- és gázszámlája a következő hónapokban! 

Csütörtökön délelőtt jelent meg a rezsicsökkentés módosításáról szóló jogszabály, melynek eredményeként alaposan megnőhetnek az őszi, téli hónapokban az áram- és gázszámlák. Az új szabályok értelmében ugyanis az állam által meghatározott átlagfogyasztás felett 

  • a gáz esetében az eddigi 102 forint helyett 747-et kell fizetni köbméterenként, 
  • az áram esetében pedig 36 forint helyett 70,104 forint/kWh-t. 

A kormány a havi átlagfogyasztást gáz esetében 210 köbméterben határozta meg, az áram esetében pedig 144 kWh-ban.

Hogy ez mit jelent az Ön háztartására nézve, azt kalkulátorunk segítségével könnyedén kiszámolhatja. Fontos megjegyezni, hogy az eredmények csupán tájékoztató jellegűek, az egyes szolgáltatók által kiállított számlák összege eltérhet a kalkulálttól - tekintve azonban, hogy ezek minimális eltérést jelenthetnek,  nagyságrendileg kiválóan tájékozódhat a számlák várható nagyságáról. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.