2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Máris megjelent a rendelet a benzinár-stopról. Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny lehozta.

Vasárnap megjelent az a kormányrendelet, mely holnaptól további három hónapra, 2022. május 15-ig meghosszabbítja az üzemanyagok árstopját. Az okmányt Orbán Viktor kormányfő írta alá. Továbbra is legfeljebb 480 forintért adhatják az üzemanyagok literjét a benzinkutakon.

Az elmúlt hetekben egyre több szakértő és szakmai szervezet is jelezte, hogy rengeteg üzemeltető fog becsődölni amiatt, hogy nem igazíthatja a világpiaci árakhoz a saját üzemanyagárait. Márpedig a kőolaj ára hihetetlen magasságokba szökött, a legtöbb szakértő szerint valójában 520-540 forint közötti fogyasztói ár lenne indokolt, az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn reggel megjelent közleményében 510-520 forintot említett.

Ez a tábla kerülhet több benzinkútra (fotó: pixabay.com)
Ez a tábla kerülhet több benzinkútra (fotó: pixabay.com)

A shopokban kapott bevétel egyáltalán nem ellentételezi a veszteségeiket, sok szolgáltatónak nincs is ilyen. A Mol már korábban jelezte, hogy átvenné a nehéz helyzetbe kerülő kutak egy részét.

A szakminisztérium emlékeztett: a járvány és a drasztikusan emelkedő világpiaci energiaárak miatt egész Európában nő az üzemanyagok és élelmiszerek ára. Felidézték:

"a kormány a magyar emberek védelme érdekében, rezsicsökkentési politikája részeként vezette be tavaly év végén a benzinárstopot. Az intézkedés három hónapra szólt, azonban a világpiaci folyamatokat figyelembe véve a kormány az üzemanyagok hatósági árának fenntartása mellett döntött" - írták.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!