<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
		


		
		

A március 8-án meghozott szociális intézményekre vonatkozó korlátozások enyhítéseit ma megfejelték azzal, hogy az országos tisztifőorvos feloldotta a kijárási tilalmat az idősotthonokban.

Bár erről hivatalos tájékoztatás még sehol jelent meg, közleményt sem adtak ki, egy gödöllői idős otthonban arról tájékoztatták a lakókat, hogy több hónapos szigorú karantén után végre elhagyhatják az intézményt, kimehetnek szeretteikhez, vagy akár bevásárolni - tudta meg lapunk.

Mától ismét kijárhatnak az idősek az otthonokból. Fotó: PixabayMától ismét kijárhatnak az idősek az otthonokból. Fotó: Pixabay

Azonnal felhívtuk a koronavirus.gov.hu honlapján található forró drótot, tudnak-e hivatalos bejelentésről, de az ügyfélszolgálaton kapott információ szerint még nem jelent meg erről jogszabály, sem rendelet – egy szóval még nincs kihirdetett változás ezügyben.

Ugyanakkor a Nemzeti Egészségügyi Központ honlapját böngészve rábukkantunk a tegnap dátumozott hivatalos határozatra, miszerint

a március 8-án kiadott, majd többször módosított kijárási tilalmat feloldják. Maszk viselése azonban kötelező továbbra is a látogatóknak.

Ezzel Magyarország összes fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szolgáltatást nyújtó szociális intézményben elrendelt látogatási tilalmat FELDOLDOTTÁK.

Természetesen a koronavírussal fertőzött személyek továbbra sem látogathatóak és továbbra sem mehetnek ki az intézményből, és a COVID-19 fertőzéssel érintett szervezeti egységek vonatkozásában a kijárási tilalmat fenn tartják.

Ezzel a márciusban meghozott korlátozó intézkedések a felvételi zárlat eltörlésével és a részleges látogatás engedélyezése után végre teljesen eltűntek az idősotthonokból.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.