TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Javított a magyar ipar augusztusban, ám még így is 2 százalékos volt a süllyedés éves szinten. A havi adatok szerint viszont lassult a kilábalás üteme.
 

Az ipari termelés augusztusban 2,1 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi szinttől. „Az ágazat teljesítménye javulást mutat, hiszen júliusban még 8 százalékos volt a visszaesés, az áprilisi mélyponthoz képest pedig több mint 30 százalékkal mérsékeltebb volt a visszaesés. Ugyanakkor fontos, hogy alacsony volt a bázis, tavaly augusztusban ugyanis visszafogott volt a termelés. Abban a hónapban mindössze 0,7 százalékos pluszban volt az ágazat, szemben múlt év egészében elért közel 6 százalékos többlettel” – mondta Németh Dávid, a K&H vezető elemzője. Hozzátette: „Egyelőre előzetes adatokról van szó, pontos képet a szektorról majd a részletes számok adnak. Az mindenesetre kedvező, hogy a járvány miatt több hónapon keresztül negatív teljesítményt mutató járműgyártás augusztusban már a tavalyit meghaladó termelést ért el.”

A kép illusztráció A kép illusztráció


Ugyanakkor az is látható, hogy az ipari kilábalás üteme lassult: az előző hónaphoz viszonyított adatok szerint ugyanis májusban és júniusban kiemelkedő, 16-17 százalékos volt a növekedés, júliusban és augusztusban viszont ez - még mindig tempósnak számító - 7 százalék körülire szintre csökkent. Valószínűsíthetően most zajlik az iparban az elmaradt termelés pótlása. A jövő szempontjából pedig a leglényegesebb kérdés, hogy a kereslet mennyire tud tartósan megrendeléseket biztosítani az ipar számára az őszi hónapokban.„Ha nem lesz leállás az iparban, akkor az év első nyolc hónapjában még 11 százalékos hanyatlást elkönyvelő ágazat akár egy számjegyű csökkenéssel fejezheti be a 2020-as évet” – fogalmazott Németh Dávid. Jövőre javulás várható, de a növekedés mértékét most még korai lenne megmondani a bizonytalan kilátások miatt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.