<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Javított a magyar ipar augusztusban, ám még így is 2 százalékos volt a süllyedés éves szinten. A havi adatok szerint viszont lassult a kilábalás üteme.
 

Az ipari termelés augusztusban 2,1 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi szinttől. „Az ágazat teljesítménye javulást mutat, hiszen júliusban még 8 százalékos volt a visszaesés, az áprilisi mélyponthoz képest pedig több mint 30 százalékkal mérsékeltebb volt a visszaesés. Ugyanakkor fontos, hogy alacsony volt a bázis, tavaly augusztusban ugyanis visszafogott volt a termelés. Abban a hónapban mindössze 0,7 százalékos pluszban volt az ágazat, szemben múlt év egészében elért közel 6 százalékos többlettel” – mondta Németh Dávid, a K&H vezető elemzője. Hozzátette: „Egyelőre előzetes adatokról van szó, pontos képet a szektorról majd a részletes számok adnak. Az mindenesetre kedvező, hogy a járvány miatt több hónapon keresztül negatív teljesítményt mutató járműgyártás augusztusban már a tavalyit meghaladó termelést ért el.”

A kép illusztrációA kép illusztráció


Ugyanakkor az is látható, hogy az ipari kilábalás üteme lassult: az előző hónaphoz viszonyított adatok szerint ugyanis májusban és júniusban kiemelkedő, 16-17 százalékos volt a növekedés, júliusban és augusztusban viszont ez - még mindig tempósnak számító - 7 százalék körülire szintre csökkent. Valószínűsíthetően most zajlik az iparban az elmaradt termelés pótlása. A jövő szempontjából pedig a leglényegesebb kérdés, hogy a kereslet mennyire tud tartósan megrendeléseket biztosítani az ipar számára az őszi hónapokban.„Ha nem lesz leállás az iparban, akkor az év első nyolc hónapjában még 11 százalékos hanyatlást elkönyvelő ágazat akár egy számjegyű csökkenéssel fejezheti be a 2020-as évet” – fogalmazott Németh Dávid. Jövőre javulás várható, de a növekedés mértékét most még korai lenne megmondani a bizonytalan kilátások miatt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.