<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mariupolban orosz bombatámadás ért egy művészeti iskolát, ahová korábban 400-an menekültek a harcok elől - jelentette be vasárnap az ostrom alatt álló azovi-tengeri kikötőváros tanácsa.

A Telegramon közzétett tájékoztatás szerint a szombat éjjel végrehajtott művelet romba döntötte az épületet, az áldozatok pontos számát nem tudni, mert sokan - jórészt gyerekek, nők és idősek - a romok alatt rekedtek. Szombaton Vadim Deniszenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója a televízióban azt mondta, a harc elsősorban az egyik legnagyobb európai acélüzem, a Mariupolban található Azovstal ellenőrzéséért folyik.

Március 16-án az orosz csapatok bombatámadást hajtottak végre egy a városban található színházépület ellen, ahol helyi ukrán hatóságok szerint több mint ezren voltam a támadás idején. A BBC brit hírtelevízió szombaton azt közölte, hogy a mentési munkálatokat többször félbe kellett szakítani a folyamatos bombázások miatt. A hatóságok szerint eddig 130 embert mentettek ki a romok alól.

Vasárnapi beszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, Mariupol blokádja "háborús bűncselekményként" vonul be a történelembe. "Azt tenni egy békés várossal, amit a megszállók tettek, olyan borzalom, amelyre évszázadokon át emlékezni fognak" - fogalmazott videóüzenetében az elnök. (MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.