2p

Megvan annak a közbeszerzésnek az eredménye, amit az MTVA dolgozóinak külföldi utaztatására írtak ki. Nem történt meglepetés: a 170 millió forintos pályázatot ismét a korábbi győztes vitte el.

A Közbeszerzési Értesítő szerint ismét a Mauri Utazási, Kereskedelmi és Szolgáltatási Kft. nyerte el az MTVA közbeszerzését. A 170 milliós megbízás 30 millió forinttal több, mint az előző, szeptemberben lejáró szerződés.

A nyertes vállalkozás feladatai közé tartozik majd az Európán belüli és kívüli hagyományos és fapados járatokra szóló repülőjegy mellett a transzfer, az autóbérlés, és a vízumügyintézés is, valamint – amennyiben szükséges – vasúti hálókocsi, hajó- vagy autóbuszjegy megrendelése, és még az esetleg elvesző poggyászok miatti kártérítés rendezése is.

Megemelt büdzséből utazhatnak külföldre az állami televízió dolgozói. Fotó: MTI
Megemelt büdzséből utazhatnak külföldre az állami televízió dolgozói. Fotó: MTI

A közbeszerzési kiírás júniusi megjelenésekor a Média1 arra hívta fel a figyelmet, hogy mindez elenyésző összegnek tűnhet az MTVA működtetésére a 2024-es állami költségvetésben előirányzott 126,5 milliárd forinthoz viszonyítva. Figyelemre méltó viszont, hogy az előző kétéves szerződéshez képest több mint 20 százalékkal megnövelik a tervezett külföldi utaztatások költségeit.

Már 2019-ben is a Mauri Utazási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel kötötte meg a szerződést az MTVA. Ahogy akkor is, idén is ez az egyetlen cég, amely elindult a közbeszerzési pályázaton.

A két irodájában összesen 20 személyt foglalkoztató Mauri az elmúlt öt év legszebb eredményeit produkálta.

Míg 2021-ben 2,9 milliárd forintot, 2022-ben már ezt megkétszerezve, 6,1 milliárd forint nettó árbevételt ért el. A tendenciát követte a nyereség is, tavaly 231,9 millió forintos profitot értek el.

A tulajdonosok 220 millió forintot vettek ki osztalékként.

A Média1 egyébként a pályázat kiírása után közzétett cikkében hozzátette: meglepő lenne, ha nem ez a cég nyerné el az idei közbeszerzést is az MTVA-nál. A Mauri utaztatja ugyanis többek közt a fideszes káderképző Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC), a kormánypárti Batthyány Lajos Alapítvány, valamint Orbán Viktor egyik kedvenc folyóirata, a European Conservative munkatársait is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!