<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem biztos, hogy a szállásukat lefoglalók valóban el is mennek majd a hotelekbe az év utolsó két hetében - mondta munkatársunk a Trend fm reggeli adásában.

Hiába mintegy 70 százalékos a budapesti szállodák foglaltsága, a járvány miatt kétséges, hogy tényleg minden vendégjelölt el is utazik majd a kinézett hotelbe. Vidéken a wellnessben reménykedhetnek az üzemeltetők. A kisebb szálláshelyek, főleg a panziók és apartmanházak itthon is népszerűbbek mint a nagy tömeget vonzó szállodák, akárcsak egész Európában egy friss felmérés szerint - hangsúlyozta kollégánk, Mester Nándor a Trend fm Reggeli monitor című adásában.

Utalt rá, hogy a szállodáknak és éttermeknek az is elég nagy csapás, hogy az ilyenkor szokásos év végi céges rendezvényeknek már több mint felét lemondták, emögött szintén a vállalatvezetők óvatossága áll. A munkaerőgondok továbbra is feszítőek, eleve nehéz volt visszacsábítani a dolgozókat az egész belföldi turisztikai szakmában. Újabban egy munkerőkölcsönző cég thaiföldről is hoz személyzetet egyes hotelekbe - emelte ki.

A műsor második részében a benzinturizmusról és a bevásárlóközpontok forgalmáról volt szó. Egyebek között azt elemezték, hogy például a gyenge forint mennyire "jótékonyan" hatott egyes vidéki városok kiskereskedelmére. A Váci utcával kapcsolatban pedig elhangzott egy érdekes próbálkozás is.

A teljes beszélgetést itt lehet meghallgatni:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.