TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton számolt be az új szabályokról a Facebook-oldalán, este meg is jelentek a Magyar Közlönyben.

A szombat esti Magyar Közlöny ezúttal egyetlen friss kormányrendeletet tartalmaz, a külföldön járt, valamint a hozzánk érkező sportolókra vonatkozóan. Ahogy arról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is megemlékezett szombaton egy Facebook-bejegyzésben, jövő héten már elkezdődnek az új Bajnokok Ligája-szezon selejtezői, ahol a Fradi is érintett lesz. Mivel idegenben játszanak, a kormány a sportolókra vonatkozó külön szabályokat hozott a beutazást illetően.

 

Fotó: MTI Fotó: MTI

"Az ellenfelek mellett idén a koronavírus jelentette utazási kihívásokkal, vagyis korlátozásokkal is meg kell küzdeni, ezért a jövő héttől egy világos protokollt léptetünk életbe a külföldön pályára lépő és onnan hazatérő magyar csapatok, valamint a hazánkba látogató külföldi csapatok számára." - írta a miniszter. 

Abban az esetben ha sárga vagy piros jelzésű országból érkeznek vissza sportolók, két Covid-tesztet kell csinálniuk 24 órás különbséggel. Ebben nagy újdonság nincsen, hiszen a turizmussal összefüggésben is hasonló megkötések vannak. Ám míg egy turistának az eredmények megérkezéséig házi karanténban kell maradnia, addig a sportolókat ez alól gyakorlatilag mentesítette a kormány. Ahogy az a rendeletből is kiderül, 

a sportoló a lakóhelye és a sporttevékenység végzésére használt ingatlan között a sportszervezet által biztosított formában közlekedhet. És az edzéseken is részt vehet. 

A hozzánk érkező külföldi csapatok tagjaira más előírásokat fogalmazott meg a kormány. Ők csak úgy léphetnek Magyarország területére, ha fel tudnak mutatni olyan negatív koronavírus-tesztet, ami az elmúlt öt napban legalább 48 órás eltéréssel készült. 

A rendelet alapján azon a sportolók számára, akik sárga vagy piros jelzésű országból érkeznek Magyarországra házi karantén helyszínéül a stadiont is ki kell jelölnie a sportszervezetnek. Egészen pontosan a "sporttevékenység végzésére használt ingatlant" is meg kell jelölni. Nyilván ez elsősorban a hazánkban megrendezett Európa Liga-mérkőzésekre érkező játékosok esetében lehet releváns kitétel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.