2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ahogy megszokhattuk, az év utolsó munkanapján sem tétlenkedtek a kormány jogászai, két közlöny is megjelent péntek késő este. A 380 oldalnyi jogszabály szerint például kibővül az online árfigyelő rendszerben elérhető élelmiszerek köre, de érinti a 2024. évi úthasználattal kapcsolatos díjkötelezettségeket is.

Megjelent a Magyar Közlöny idei két utolsó, a 193., és a 194. száma 35 kormányrendeletettel és 69 miniszteri rendelettel. 

A legaktívabb Lázár János építési és közlekedési miniszter volt, aki 30 rendeletet jegyez, közte azt, amely az útdíjakról, és a jogosulatlan úthasználat után fizetendő pótdíj és pótdíjkülönbözet mértékéről intézkedik. Megtudhatjuk belőle például, hogy a D1 és D2 kategóriában az útdíj ki nem fizetése miatt kivetett büntetés 60 napon belül „csak” mintegy 14 875 forint, azon túl azonban már 59 500 lesz - írja a Hírklikk.

Az útdíjakat is érinti a közlöny. Fotó: Pixabay
Az útdíjakat is érinti a közlöny. Fotó: Pixabay

Lantos Csaba energiaügyi miniszter 23 rendeletet jegyez, köztük a szélerőműves pályázatokra vonatkozót is. Ezen túl  11 rendeletet adott ki a gazdaságfejlesztési miniszter – ezek között van például az árfigyelési rendszer kiterjesztett listáját is tartalmazó jogszabály. Pintér Sándor belügyminiszter három, a miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal pedig két rendeletet jegyez.

De a közlönyben szó esik a pedagógusbérekhez szükséges központi költségvetési támogatás veszélyhezeti szabályai, az egészségügyi szakdolgozók 2024. évi bérfejlesztése, a sportakadémiák fejlesztése, a hulladékgazdálkodás, a földgázellátás, és még számtalan területet érintő rendelet vagy annak módosítása.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!