2019. január 5. 17:40
MTI

A rabszolgatörvény miatt demonstrálók országos sztrájkot helyeztek kilátásba.

Országos demonstrációt hirdetett január 19-re a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke a budapesti kormányellenes tüntetésen szombaton.

Több pontban foglalták össze a követelésüket (forrás: MTI) Több pontban foglalták össze a követelésüket (forrás: MTI)

Kordás László közölte, hogy kedden átadják Orbán Viktornak a követeléseik listáját és 5 napot adnak, hogy a kormány tárgyalóbizottságot állítson föl.

Ha ez nem teljesül, országos figyelmeztető sztrájk kezdődik, utakat és hidakat zárnak le a tiltakozók - jelentette ki.

A mai demonstráción több ezer ember vett részt, a Hősök teréről vonultak a Kossuth térre.

A szakszervezetek több pontban foglalták össze követeléseiket. Követelik a „rabszolgatörvény”, azaz a Munka Törvénykönyve januártól hatályos módosításának eltörlését. A jogszabály több túlórára ad lehetőséget, valamint meghosszabbítja a munkaidőkeretet.

Követelik továbbá a tisztességes béreket, hogy ne kelljen elhagyni a hazát. Elvárják továbbá a sztrájktörvény módosításokat, valamint olyan nyugdíjakat, amelyekből meg lehet élni.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.