2019. január 27. 10:58

Az alperes ügyvédje volt korábban Czeglédy Csaba.

Január 30-án a Debreceni Törvényszéken lesz dolga Kósa Lajosnak, a város volt polgármesterének, fideszes politikusnak. A tárgyalási jegyzék szerint egy sajtóval kapcsolatos perben mint felperesnek lesz jelenése. A bíróság közlése szerint "a felperes, Kósa Lajos keresetében azt kifogásolja, hogy egy debreceni internetes portál személyét sértő írást tett közzé".

Kósa Lajos Kósa Lajos

A személyiségi jogok megsértésével kapcsolatos perről többet nem árul el a jegyzék, de úgy tudjuk, Kósa a vagy.hu portált perelte be. A per nem most indul, korábban elkezdődött, de közel egy éve felfüggesztették.

Bár a sajtóban az elmúlt időben leginkább Kósa édesanyjának üzleti ügyei miatt került elő a politikus neve, nem emiatt zajlik a per. Hanem egy még 2015 októberbében megjelent publicisztika miatt, amelyben a szerző Kósa állítólagos - általa cáfolt - prostituált kapcsolataival foglalkozott. A blogbejegyzés miatt Kósa 5 millió forintra perelte a kiadót, sérelmi díjként.

Az ügy érdekessége, hogy az alperest kezdetben Czeglédy Csaba ügyvéd képviselte. Czeglédyvel - aki az MSZP szombathelyi elnöke volt -, illetve diákmunka kövzetítéssel foglalkozó cégével,a  Human Operátor Zrt.-vel kapcsolatban kezdett nyomozást 2016 végén - akkor még ismeretlen tettes ellen - a Nemzeti Nyomozó Iroda, csalás bűntett gyanúja miatt, ami egy iskolaszövetkezetet érintett. Czeglédy előzetesbe került, a kormány pedig kárrendezést ígért a károsultaknak. Czeglédyt végül tavaly december közepén engedték ki a börtönből.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.