2019. január 27. 10:58

Az alperes ügyvédje volt korábban Czeglédy Csaba.

Január 30-án a Debreceni Törvényszéken lesz dolga Kósa Lajosnak, a város volt polgármesterének, fideszes politikusnak. A tárgyalási jegyzék szerint egy sajtóval kapcsolatos perben mint felperesnek lesz jelenése. A bíróság közlése szerint "a felperes, Kósa Lajos keresetében azt kifogásolja, hogy egy debreceni internetes portál személyét sértő írást tett közzé".

Kósa Lajos Kósa Lajos

A személyiségi jogok megsértésével kapcsolatos perről többet nem árul el a jegyzék, de úgy tudjuk, Kósa a vagy.hu portált perelte be. A per nem most indul, korábban elkezdődött, de közel egy éve felfüggesztették.

Bár a sajtóban az elmúlt időben leginkább Kósa édesanyjának üzleti ügyei miatt került elő a politikus neve, nem emiatt zajlik a per. Hanem egy még 2015 októberbében megjelent publicisztika miatt, amelyben a szerző Kósa állítólagos - általa cáfolt - prostituált kapcsolataival foglalkozott. A blogbejegyzés miatt Kósa 5 millió forintra perelte a kiadót, sérelmi díjként.

Az ügy érdekessége, hogy az alperest kezdetben Czeglédy Csaba ügyvéd képviselte. Czeglédyvel - aki az MSZP szombathelyi elnöke volt -, illetve diákmunka kövzetítéssel foglalkozó cégével,a  Human Operátor Zrt.-vel kapcsolatban kezdett nyomozást 2016 végén - akkor még ismeretlen tettes ellen - a Nemzeti Nyomozó Iroda, csalás bűntett gyanúja miatt, ami egy iskolaszövetkezetet érintett. Czeglédy előzetesbe került, a kormány pedig kárrendezést ígért a károsultaknak. Czeglédyt végül tavaly december közepén engedték ki a börtönből.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.