TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Továbbra is fontos, hogy az időseket elkülönítsék a fiataloktól.

Az operatív törzs mai tájékoztatóján lapunk kérdésére is választ adtak a jelenlévők. Arra voltunk kíváncsiak, hogy várható-e a 65 év felettiek váráslási időzónájának megváltoztatása?

Lakatos Tibor (forrás: koronavirus.gov.hu) Lakatos Tibor (forrás: koronavirus.gov.hu)

Jelenleg ez a korosztály 9 és 12 óra között mehet boltba, ebben az időben fiatalabbak nem tartózkodhatnak ott. Sajtóhírek szerint azonban felmerült az operatív törzsben, hogy a lakosságtól, illetve a boltoktól érkező visszajelzések miatt rövidítenék, két órában határoznák meg a 65 év felettiek rendelkezésére álló idősávot, valamint szombaton egyáltalán nem lenne korlátozás a vásárlásoknál.

A felvetés alapja, hogy a fiatalabb generációk számára a 9 és 12 közötti időszak teljes kiesése a vásárlásból nagyban megnehezíti a mindennapi ügyek kézben tartását. Ráadásul munkatársunk tapasztalatai szerint az idősebbek 12 után is eljárnak vásárolni - ami annyiban érthető, hogy közülük sem mindenkinek alkalmas a jogszabályban megjelölt idősáv.

Kérdésünkre Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője válaszolt. Szavai alapján már többször felvetődött ez a lehetőség, de nem találták indokoltnak a változtatást a szabályozáson. Hozzátette, jövő héten születnek döntések a korlátozásokról, s ezek során a mostani előírások enyhítésére lehet számítani. Ennek tartalmát ugyanakkor nem fedte fel az online tájékoztatón. Azt azonban továbbra is fontosnak tartja az operatív törzs, hogy  megmaradjon az idősek elkülönítése a fiatalabbaktól.

Lakatos Tibor szó szerint az alábbaikat válaszolta kérdésünkre:

Többször szóba került ennek az idősávnak a módosítása. Eddig úgy láttuk, hogy nem indokolt ezen változtatni. A következő hét már arról fog szólni, hogy milyen menetrend alapján tudjuk bevezetni a korlátozó intézkedések enyhítését. Éppen ezért azt gondolom, hogy a május 3-át követő időszakban az előre meghatározott menetrend szerint fogunk majd ezen is módosítani. Azzal együtt továbbra is fontos, hogy ezt a korosztályt elkülönítsük a fiatalabb rétegtől.

Ebből azért annyi kiderül, hogy az operatív törzs javaslata - amely alapján dönt a kormány - a jelenlegi, három órás időtartamú korlátozás megváltoztatásáról szól.

A koronavírusról szóló videósorozatunk legújabb darabját itt tekinthetik meg.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.