TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

A járványügyi adatok alakulása alapján lát erre lehetőséget Gulyás Gergely miniszter

Június vége felé a kormány vissza tudja adni a rendkívüli veszélyhelyzeti felhatalmazást - osztotta meg véleményét a miniszter a mai Kormányinfón egy újságírói kérdésre. Ez azt jelentené, hogy a parlament tavaszi ülésszaka még a rendeleti kormányzás jegyében telik, de az őszi ülésszakon már teljes értékkel tudna működni a parlament.

A miniszter megfogalmazása szerint ha a járványhelyzet nem változik akkor kerülhet sor erre. Vagyis arra nem következtethetünk a bejelentésből, hogy a járvány nehezén már túl lennénk addigra, és a korlátozások teljes mértékben feloldhatóak lennének. Valamit mégis jelez, hogy a kormány egy tagja szerint nyárra szükségtelenné válhat a felhatalmazás, vélhetően nem lenne elég, ha nem romlana a járványhelyzet, annak javulnia kellene.

A kormány hamarosan visszaadja a döntési jogköröket a Parlamentnek (Fotó: MTI/Máthé Zoltán) A kormány hamarosan visszaadja a döntési jogköröket a Parlamentnek (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Természetesen a tájkoztatón szóba került a különleges gazdasági övezetekre vonatkozó friss törvényjavaslat (melyről részletesen ebben a cikkben írtunk). Gulyás Gergely nem osztja a sajtóban megjelent kritikákat, szerinte sok a tévedés ebben a kérdésben. Úgy látja, a megyei önkormányatokhoz jogot telepítő javaslat régi igazságtalanságot orvosol, mert a jövőben a kisebb településeken végrehajtandó nagyobb (az előterjesztés az 5 milliárd forintot neghaladó projekteket érinti ) beruházásoknál nem csak a gyár helye szerinti önkormányzat részesedhet a helyiadó-bevételből, hanem a környezők is. Pontosította, hogy a javaslat nem vonatkozik a fővárosra, valamint a megyei jogú városokra, csak a kisebb településekre.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.