2018. április 11. 11:34
mfor.hu

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke és a szeged-csanádi püspök közvetlenül a választások után tette le a szegedi stadion alapkövét. A létesítmény azonban igazi kuriózum lesz.

Az MTI tudósítására hivatkozva több portál is beszámolt a szegedi stadion alapkövének hétfői letételéről, az állami hírügynökség beszámolójából azonban a legérdekesebb momentum kimaradt. Erre egy helyi tudósításban botlottunk bele.

Szegeden 9 milliárd forintból olyan stadion fog épülni, amire legjobb tudomásunk szerint itthon még nincs példa - persze tévedhetetlenek mi sem vagyunk. A lényeg azonban, hogy a létesítmény egy kápolnát is magába fog foglalni a szegedma.hu tudósítása szerint.

A stadion látványterve A stadion látványterve

Ez mondjuk annak tükrében nem meglepő húzás, hogy az egész létesítményt az egyházmegye fogja építeni. A kápolnás stadion mellett lesz 3 hibrid, fűtött edzőpálya, egy szabvány kézilabdapálya méretű rendezvénycsarnok, három teniszpálya, grundfoci pálya, gyermek- és felnőtt játszótér, öltözők, szabadtéri színpadok, a kempinghez tartozó 45 szobás, 90 férőhelyes egykori szállóépületből a felújítás során sportszállót csinálnak.

A beruházás kivitelezését a Garancsi István-féle Market Zrt. bonyolítja és a tervek szerint már jövő tavasszal átadnák azt.

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés