<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Budapest főpolgármestere azt írja a közösségi oldalán, hogy elfogdták Budapest első energiacsomagját. 

Elfogadták Budapest Első Energiacsomagját, amely csökkenti a közszolgáltatások működtetésének költségét és növeli a főváros energiaellátásának biztonságát. 

"Azon dolgozunk, hogy Budapest soha ne legyen kiszolgáltatva sem Oroszországnak, sem a változó kormányzati politikának. Ez a legjobb válasz az energiaválságra" - írja Karácsony Gergely.

"Hónapokkal ezelőtt megkezdtük az energiacsomag kidolgozását. Amikor elsőként energiahatékonyságról és energiatakarékosságról beszéltünk, akkor politikai támadás, hazug lejáratás volt rá a válasz. Mára kiderült, nincs más út, csak ez lehet a felelős és okos válasz az energiaválság és a klímaválság egymást erősítő hatásaira" - folytatja. 

A csomagnak számos része van, többek között:

"Magunkon kezdjük a spórolást".

  • Így a Fővárosi Önkormányzathoz tartozó épületeket nyáron nem lehet 25 C foknál hűvösebbre hűteni, télen pedig 21 C foknál melegebbre fűteni, kivéve az idősotthonokat és az ápolási tevékenységet végző intézményeket.

  • A fővárosi díszkivilágítás napi 2 órával rövidebb lesz és a közvilágításban 2024 végéig újabb 19 ezer elavult lámpatest cseréjére kerül sor, ez 40 százalékos energiamegtakarítást jelenthet majd lámpatestenként.
  • Budapest csatlakozik a „Városok energiamegtakarítási sprintje” kezdeményezéshez, amelyben Európa nagyvárosai osztják meg egymással legjobb ötleteiket és gyakorlataikat.
  • A napelemes fejlesztések támogatására állandó lakossági tanácsadó irodát létesítünk.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.