TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

arácsony Gergely szerint a kormánynak az elmúlt hetekben az önkormányzatok ellen folytatott küzdelme a jövő évi költségvetésben is visszaköszön. Ha ilyen formában fogadja el a bügzsét a parlament, az a magyar önkormányzati szektor csődjét jelenti.

Karácsony Gergely szerint, ha a költségvetési tervezetet ilyen formában el is fogadja a parlament, az a magyar önkormányzati szektor csődjét fogja jelenteni. Szerinte az elmúlt hetekben a kormány a járvány mellett az önkormányzatok ellen küzdött az elmúlt hetekben.

A főpolgármester szerint két olyan dolog is van a jövő évi költségvetés tervében, amely drámai módon lehetetleníti el az önkormányzatokat. Az egyik a gépjármű adó, amely eddig felerészben az önkormányzatok költségvetését erősítette. A járvány kapcsán a kormány arról határozott, hogy átmenetileg a védekezés érdekében átcsoportosítják ezeket az összegeket, ám a költségvetési terv alapján úgy tűnik, hogy ez nem átmeneti, mert a költségvetésben is ez szerepel.

Karácsony Gergely aggódhat (Fotó: Bánkúti András) Karácsony Gergely aggódhat (Fotó: Bánkúti András)

Emellett van egy másik elem, ami szerinte még drámaibb összeg, a Karácsony szerint álságos módon szolidaritási hozzájárulásnak nevezett önkormányzati adó, amely a korábbi évhez képest a négyszeresére nőtt. Ezt a plusz terhet akkor terhelik rá többek között Budapestre, amikor drámai mértékben csökken az önkormányzat legfontosabb bevételi forrása, az iparűzési adó, és a korábbinál jóval kisebb összeggel számolhat a fővárosi önkormányzat a tömegközlekedésből származó jegybevétel is.

Karácsony Gergely azt hangoztatta, minden megtesznek annak érdekében, hogy ilyen formában ne fogadják el a költségvetést. Azt is jelezte, hogy az ígért előzetes egyeztetés nem valósult meg, hogy összehívják az önkormányzati szövetségeket és egyeztetnek a járvány miatti kiesések kompenzálásáról. 

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.