2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

arácsony Gergely szerint a kormánynak az elmúlt hetekben az önkormányzatok ellen folytatott küzdelme a jövő évi költségvetésben is visszaköszön. Ha ilyen formában fogadja el a bügzsét a parlament, az a magyar önkormányzati szektor csődjét jelenti.

Karácsony Gergely szerint, ha a költségvetési tervezetet ilyen formában el is fogadja a parlament, az a magyar önkormányzati szektor csődjét fogja jelenteni. Szerinte az elmúlt hetekben a kormány a járvány mellett az önkormányzatok ellen küzdött az elmúlt hetekben.

A főpolgármester szerint két olyan dolog is van a jövő évi költségvetés tervében, amely drámai módon lehetetleníti el az önkormányzatokat. Az egyik a gépjármű adó, amely eddig felerészben az önkormányzatok költségvetését erősítette. A járvány kapcsán a kormány arról határozott, hogy átmenetileg a védekezés érdekében átcsoportosítják ezeket az összegeket, ám a költségvetési terv alapján úgy tűnik, hogy ez nem átmeneti, mert a költségvetésben is ez szerepel.

Karácsony Gergely aggódhat (Fotó: Bánkúti András)
Karácsony Gergely aggódhat (Fotó: Bánkúti András)

Emellett van egy másik elem, ami szerinte még drámaibb összeg, a Karácsony szerint álságos módon szolidaritási hozzájárulásnak nevezett önkormányzati adó, amely a korábbi évhez képest a négyszeresére nőtt. Ezt a plusz terhet akkor terhelik rá többek között Budapestre, amikor drámai mértékben csökken az önkormányzat legfontosabb bevételi forrása, az iparűzési adó, és a korábbinál jóval kisebb összeggel számolhat a fővárosi önkormányzat a tömegközlekedésből származó jegybevétel is.

Karácsony Gergely azt hangoztatta, minden megtesznek annak érdekében, hogy ilyen formában ne fogadják el a költségvetést. Azt is jelezte, hogy az ígért előzetes egyeztetés nem valósult meg, hogy összehívják az önkormányzati szövetségeket és egyeztetnek a járvány miatti kiesések kompenzálásáról. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!