<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Aki 50 liternél több üzemanyagot tölt az autójába, annak a többletért már piaci árat kell fizetnie. De jelzi a Molnak, hogy véletlen volt a túlcsordulás, akkor az energetikai társaság kártalanítja.

A Mol és az OMV pénteken vezetett be korlátozást a tankolásnál. Eszerint a személyautókba egyszerre csak maximum 50 litert lehet tölteni, kannákba pedig csak piaci áron lehet üzemanyagot vételezni a cég állomásain. Ha valaki azonban 50 litert tölt autó üzemanyag-tartályába, akkor az egész tankolásért a piaci árat kell kifizetnie.

Nem kell aggódni, írni kell a Molnak. Fotó: Pexels
Nem kell aggódni, írni kell a Molnak. Fotó: Pexels

Caskhogy a kútoszlopok egyelőre nem állítják le a tankolást ötven liternél, így könnyen előfordulhat, hogy valaki véletlenül átcsúszik az ötven literes határon - hívja fel a figyelmet az rtl.hu.

Aki például 53,6 litert tankol, annak 45 143 forintot kell leszurkolnia, 20 ezer forinttal többet, mint amennyi a 480-as hatósági árból következne.

Az rtl.hu megkereste a Molt, amely elmondta, a kútoszlopok mechanikai átállítása folyamatosan zajlik, a cégnek azonban több mint 470 töltőállomása van, ezért a teljes átállás néhány napot igénybe vesz, legkésőbb jövő hét első felében befejeződik. A cég egyben jelezte, hogy kártalanítják azokat, akik benézték a mai szabályokat.

Mint írták:

Ha valaki ma még nem tájékozódott, nem olvasta el a kiírást, és 50 liter felett tankolt, akkor ha jogosult hatósági árra, természetesen az 50 liter feletti tankolására is hatósági árat alkalmazunk. Ha ez valami folytán nem így történt, abban az esetben a Mol ügyfélszolgálatán érdemes jelentkezni, haladéktalanul kártalanítjuk.