2020. június 5. 07:11

Szentes Tamás miniszteri biztos feladatai október végéig szóltak volna.

Visszavonta Szentes Tamás miniszteri biztos kinevezését Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere – derül ki a csütörtök este megjelent Hivatalos Értesítőből.

Kásler Miklós tavaly év végén nevezte ki Szentest a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet, valamint a Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet menedzsmentjének fejlesztéséért felelős miniszteri biztosának. A kinevezés egyébként már tavaly decembertől élt, de csak a januári Hivatalos Értesítőben jelent meg.

Szentes Tamás még országos tisztifőorvosként 2017-ben (Fotó: MTI Fotó, Balogh Zoltán) Szentes Tamás még országos tisztifőorvosként 2017-ben (Fotó: MTI Fotó, Balogh Zoltán)

Szentes feladatai közé tartozott többek között az operatív szintek együttműködésének kialakítása, vezetői szintek erősítése, vezetői, orvosi és ápolási szintek együttműködésének, jogosultsági köreinek kiépítése; kórház és rendelőintézet funkciók szétválasztása, vezetés és operatív hatáskörök kijelölése, együttműködési utak erősítése.

Szentes megbízatása eredetileg határozott időre, 2020. október 31-ig szólt volna.

A most megjelent értesítő arra nem tér ki, hogy Szentes visszahívásának szakmai vagy személyes oka van.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.