2p

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület közleményben fordult a kormányhoz.

A közleményben a szervezet úgy fogalmaz, hogy az alacsony nyugellátásban részesült idős emberek életkörülményeinek javítása érdekében méltányos intézkedésre van szükség.

A Nyugdíjas Parlament emlékeztet, hogy a KSH legfrissebb adatai alapján a bruttó hazai termék növekedése a 2022-es évben 4,6 százalékot mutatott, ami a nyugdíjprémium kiszámításának szempontjából azért fontos, mert a prémium mértékét egyrészt a GDP 3,5 százalékon felüli része által képzett szorzószám, másrészt a maximum 20 ezer forint közös szorzata adja.

A szervezet ezért az adatok ismeretében szükségesnek tartja, hogy korrekciót hajtsanak végre a 2022 novemberében kiszámított és folyósított nyugdíjprémiumon, ahol a 0,5 százalékos szorzószámot alkalmazták a - mai napra már tényszerűvé vált - kedvezőbb 1,1 százalék helyett. Kijelentették,

A törvényeknek megfelelően a 2022-as nyugdíjprémium mértéke a 10 ezer forintban meghatározott összeg helyett helyesen maximum 20 ezer forint, ez a juttatás illeti meg a nyugdíjasokat.

Az Országos Nyugdíjas Parlament ezért kezdeményezi, hogy a helytelenül, alacsonyabb összegben folyósított nyugdíjprémiumok miatt fennmaradó összeget, a 100 ezer forintnál kevesebb nyugellátásban részesülő, több mint 500 ezer idős személy soron kívüli nyugdíj-korrekciójára fordítsák – derült ki a közleményből.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!