Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta - Valkai Nikoletta

Szerkesztőségünk több forrásból is úgy értesült, hogy a vendéglátósok közül többen vannak olyanok, akik a mai napig nem kapták meg a kérvényezett bértámogatást. Pedig a papírokkal is rendben volt minden és a kérelmet is befogadta a hatóság. Az ipartestület szerint sem szórványos esetről van szó, az Innovációs és Technológiai Minisztérium viszont hallgat.

Legutóbb pont a múlt heti Kormányinfón tért ki Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a bértámogatásokra:

"A leginkább érintett ágazatokban továbbra is szerepet vállal a kormány, - a járulékmentességgel és az átvállalt kifizetésekkel együtt - a fizetések kétharmadát fizeti az állam. (...) A vendéglátásban dolgozók mintegy 69 százaléka igényelte már a támogatást".

Arról viszont egy kormányzati nyilatkozat sem szólt, hogy ténylegesen hányan kapták már meg ezt a támogatást. Pedig a kutya itt van elásva.

Az elmúlt napokban ugyanis szerkesztőségünk több forrásból is úgy értesült, hogy a bértámogatások kifizetése jelentős csúszásban van. Bár azt már a november havi fizetésekre is igényelni lehetett, sokan a mai napig nem kapták meg a megítélt összeget.

"Kvázi tönkrementem"

December 4-én nyújtottuk be a bértámogatás iránti kérelmet, de a mai napig semmit nem kaptunk, pedig már január 20-át írunk - nyilatkozta lapunknak egy VI. kerületi bár tulajdonosa. De nemcsak a pénz késik, hivatalosan azóta semmilyen értesítést, tájákoztatást nem kaptak a hatóságoktól. Leszámítva azt a felhívást, miszerint, ha a bértámogatás meghosszabbításával is szeretnének élni, azt jelezzék. Még arról sincs hivatalos információjuk, hogy a kérelmüket befogadta-e a hatóság. Egy, a dokumentumokon szereplő határozatszám alapján ők maguk derítették ki, hogy elfogadták a kérelmüket.

"Cégvezetőként kvázi tönkrementem. Az üzletet sem azért nem fenyegeti egyelőre veszély, mert olyan sok állami támogatást kaptunk volna. Az egy dolog, hogy az ügyvezetőre nem tudom kérni a bértámogatást, de a fizetendő járulékok nagyságrendekkel magasabb összeget tesznek ki, mint amennyi bértámogatást megítéltek számukra" - részletezte a tulajdonos.

A kép illusztráció (Fotó: MTI)A kép illusztráció (Fotó: MTI)

Így joggal vetődik fel benne a kérdés, hogy ilyen támogatás mellett a jó szándékán kívül mi az, ami az alkalmazottak megtartására ösztönzi?

A bártulajdonos esete annyira nem egyedi, hogy ő maga is pár napja hallott először olyan szakmabeliről, aki megkapta a támogatást.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

14 napig ingyenesen hozzáférhet Prémium tartalmainkhoz a következő lépések megtétele után:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Adja meg bankkártyája adatait - a választott csomag díját csak a 14 napos próbaidőszak letelte UTÁN vonjuk le bankszámlájáról

+1: A 14 napos próbaidőszak alatt Profiloldalán bejelentkezve BÁRMIKOR LEMONDHATJA előfizetését

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.