2020. március 10. 09:31
mfor.hu

A hétfő esti Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat rendelkezik a külön forrás átcsoportosításáról. Első körben 2 milliárd forintot tett félre a kormány.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfő esti közleményében tudatták, hogy a kormány külön forrást biztosít a koronavírus-elleni védekezéshez összesen több mint 8 milliárd forint értékben.

Nem sokkal később a Magyar Közlönyben meg is jelent a határozat, mely alapján első körben 2 milliárd forintot tudtak átcsoportosítani, a maradék összeg biztosítása Varga Mihály pénzügyminiszter feladata lesz. Mint a határozatban is rögzítik:

"a kormány a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs felállításáról szóló kormányhatározat alapján egyetért a koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzetben Magyarország polgárainak védelme érdekében elengedhetetlen intézkedések megtételéhez szükséges forrás biztosításával".

Ezért első körben 2 milliárd forint átcsoportosítását rendelték el az egészségügyi intézmények fejlesztése és rendkívüli támogatása előirányzatról az Állami Egészségügyi Ellátó Központ dologi kiadásainak javára. Ezen túlmenően még 6,76 milliárd forint rendelkezésre állásáról kell majd a későbbiekben gondoskodnia a pénzügyminiszternek és az emberi erőforrások miniszterének. Az összeg rendelkezésre állását a kiadások felmerülésének ütemében kell biztosítani.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.