2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hatodik napja újabb csúcsra ért Oroszországban a koronavírus-fertőzés okozta betegségben elhunytak száma, az előző napi 679 után az elmúlt 24 órában 697 halálesetet regisztráltak, ami a legmagasabb adat a járvány kezdete óta - közölte szombaton a szövetségi operatív stáb.

A vírus okozta betegségben eddig összesen 137 262-en haltak meg az országban. Az elmúlt napon 17 899-en gyógyultak ki a kórból, amivel az összes gyógyultak száma 5 053 417-re nőtt. Az új fertőzöttek száma 24 439-cel emelkedett, ami a legmagasabb érték január 16. óta.

Moszkvában egy nap alatt 7446-tal nőtt a vírussal megfertőződöttek száma az előző napi 6893-hoz képest, ezzel a fertőzöttek összes száma elérte az 1 380 151-et. Az elmúlt 24 órában az orosz fővárosban 116 koronavírussal összefüggő halálesetet regisztráltak, ez a szám egy nappal korábban 112 volt. Eddig összesen 22 784-en haltak meg a fertőzés okozta betegség szövődményeiben Moszkvában.

Szentpéterváron, ahol pénteken játszották a labdarúgó Európa-bajnokság ottani utolsó mérkőzését, amelyen sok szurkolót a kötelező maszk nélkül lehetett látni, 110 halottat és 1733 új fertőzöttet regisztráltak. A fertőzések és halálozások magas száma ellenére az orosz hatóságok nem tervezik országos karantén elrendelését. Egyes régiókban azonban, például Burjátföldön vagy a Bajkál-tó térségében szigorú korlátozásokat vezettek be a járvány terjedése miatt. Moszkvában az emberek csak negatív PCR-teszttel vagy QR-kódos oltási igazolással mehetnek étterembe. Több ágazatban a munkaadókat dolgozóik beoltására kötelezik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!