<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A Semmelweis Egyetem egyszer használatos ruhákkal, maszkokkal, fóliákkal kívánja ellátni a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikát, míg az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) már a legrosszabbra felkészülve az elhunytak tárolására is alkalmas eszközökkel látná el az ország kórházait.

A Semmelweis Egyetem egyszer használatos ruhák, maszkok, fóliák beszerzésére írt ki közbeszerzési tendert. Ezekből 788 580 darabot venne a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika számára, melyek vételére nettó 65,3 millió forintot szán.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent felhívás szerint a beszerzendő eszközök döntő része egyszerhasználatos műtéti ruházat, maszk, melyekből 763 620 darabot vásárolna a Semmelweis Egyetem, nettó 55,2 millióért, számításai szerint ez 3 éves használatra lenne elegendő. Inicíziós fóliákból pedig 24 960 darabot szeretne, nettó közel 10,1 millióért.

Az ajánlatokat április 20-áig lehet benyújtani, ami arra utal, hogy addig biztosított a Városmajori Klinika ellátása a szóban forgó eszközökkel. A nyertes ajánlattevőnek garantálnia kell, hogy a steril termékek a szállítás időpontjától számítva legalább 2 évig sterilek maradnak.

Egyszer használatos védőfelszerelésre mindig szükség van. Fotó: depositphotos.comEgyszer használatos védőfelszerelésre mindig szükség van. Fotó: depositphotos.com

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) pedig a diagnosztikai és orvosi laboratóriumi hálózat infrastrukturális feltételeinek javítása érdekében hat részre bontott ajánlatokat vár március 30-ig, az eszközöket a következő egy évben kell leszállítani, s azokra az eladónak legalább 12 hónapos jótállást kell vállalnia.

A tenderkiírásban szerepel, hogy az ÁEEK 10 darab, halottak szállítására alkalmas szállítókocsit kíván beszerezni. A kiírás egyébként ma járt volna le, de két héttel meghosszabbították a pályázat határidejét. Az ÁEEK a következő egészségügyi intézmények részére rendelné a halottszállító kocsikat:

  • Mohácsi Kórház
  • Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház, Kaposvár
  • Szigetvári Kórház
  • Tolna Megyei Balassa János Kórház, Szekszárd
  • Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet, Balassagyarmat;
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház - Vásárosnaményi Kórház
  • Magyar Imre Kórház, Ajka
  • Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet, Farkasgyepű
  • Állami Szívkórház Balatonfüred
  • Keszthelyi Kórház.

A közbeszerzési kiírás ezen kívül számos orvosi fogyóeszközre szól, például teremhűtőkre, sima hűtőkre, elektrohidraulikus működtetésű emelőkocsikra, hűtőgépészet cserére, melyekre az ország számos kórházába szükség van. A kiírás számos kórházat megjelöl, ahol szükség van ezekre, az ajánlati ár tartalmát a közbeszerzési dokumentumok részét képező útmutató tartalmazza.   

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.