Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Kormos Olga Kormos Olga

A Semmelweis Egyetem egyszer használatos ruhákkal, maszkokkal, fóliákkal kívánja ellátni a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikát, míg az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) már a legrosszabbra felkészülve az elhunytak tárolására is alkalmas eszközökkel látná el az ország kórházait.

A Semmelweis Egyetem egyszer használatos ruhák, maszkok, fóliák beszerzésére írt ki közbeszerzési tendert. Ezekből 788 580 darabot venne a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika számára, melyek vételére nettó 65,3 millió forintot szán.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent felhívás szerint a beszerzendő eszközök döntő része egyszerhasználatos műtéti ruházat, maszk, melyekből 763 620 darabot vásárolna a Semmelweis Egyetem, nettó 55,2 millióért, számításai szerint ez 3 éves használatra lenne elegendő. Inicíziós fóliákból pedig 24 960 darabot szeretne, nettó közel 10,1 millióért.

Az ajánlatokat április 20-áig lehet benyújtani, ami arra utal, hogy addig biztosított a Városmajori Klinika ellátása a szóban forgó eszközökkel. A nyertes ajánlattevőnek garantálnia kell, hogy a steril termékek a szállítás időpontjától számítva legalább 2 évig sterilek maradnak.

Egyszer használatos védőfelszerelésre mindig szükség van. Fotó: depositphotos.comEgyszer használatos védőfelszerelésre mindig szükség van. Fotó: depositphotos.com

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) pedig a diagnosztikai és orvosi laboratóriumi hálózat infrastrukturális feltételeinek javítása érdekében hat részre bontott ajánlatokat vár március 30-ig, az eszközöket a következő egy évben kell leszállítani, s azokra az eladónak legalább 12 hónapos jótállást kell vállalnia.

A tenderkiírásban szerepel, hogy az ÁEEK 10 darab, halottak szállítására alkalmas szállítókocsit kíván beszerezni. A kiírás egyébként ma járt volna le, de két héttel meghosszabbították a pályázat határidejét. Az ÁEEK a következő egészségügyi intézmények részére rendelné a halottszállító kocsikat:

  • Mohácsi Kórház
  • Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház, Kaposvár
  • Szigetvári Kórház
  • Tolna Megyei Balassa János Kórház, Szekszárd
  • Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet, Balassagyarmat;
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház - Vásárosnaményi Kórház
  • Magyar Imre Kórház, Ajka
  • Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet, Farkasgyepű
  • Állami Szívkórház Balatonfüred
  • Keszthelyi Kórház.

A közbeszerzési kiírás ezen kívül számos orvosi fogyóeszközre szól, például teremhűtőkre, sima hűtőkre, elektrohidraulikus működtetésű emelőkocsikra, hűtőgépészet cserére, melyekre az ország számos kórházába szükség van. A kiírás számos kórházat megjelöl, ahol szükség van ezekre, az ajánlati ár tartalmát a közbeszerzési dokumentumok részét képező útmutató tartalmazza.   

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.