TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Keddtől megváltozik az operatív törzs által közölt koronavírus-statisztika. Ennek oka a közlemény szerint a "lakosság és a sajtó hiteles tájékoztatása".

A változtatás után sokkal részletesebb információkról fog tájékoztatni a koronavirus.gov.hu oldal. így az elhunytak esetében azok korát, nemét is elárulják, emellett feltüntetik, hogy volt-e valamilyen krónikus alapbetegsége. 

A közlemény szerint összességében tehát átláthatóbb lesz, hogy az elhunytak közül hány személynek volt krónikus betegsége, amit súlyosbított a koronavírus-fertőzés és hányan magában a koronavírus-fertőzés okozta vírusos tüdőgyulladásban hunytak el, ismert krónikus betegség nélkül.

Fotó: Pixabay Fotó: Pixabay

Az elhunytakkal kapcsolatos részletes adatok mellett hamarosan a sajtó által sokszor kért megyei adatokat is közölni fognak. 

A változások a közlemény szerint a lakosság és a sajtó hiteles tájékoztatása érdekében történtek. Ami felveti a kérdést, hogy az eddigi tájékoztatási protokoll akkor vajon mennyire szolgálta a hitelességet.

A fertőzöttek számának megyei megoszlásáról szóló információkat régóta hiányolta a közvélemény, miközben a legtöbb országban szinte az első perctől kezdve közzétették ezeket az adatokat. Magyarországon eddig az operatív törzs a betegek személyi adatainak védelmére hivatkozva nem osztott meg ilyen információkat. Ezt a hiányt pótolva nemrég készült egy nem hivatalos térkép is a fertőzöttek számáról. 

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.