2020. március 31. 11:39
mfor.hu

Keddtől megváltozik az operatív törzs által közölt koronavírus-statisztika. Ennek oka a közlemény szerint a "lakosság és a sajtó hiteles tájékoztatása".

A változtatás után sokkal részletesebb információkról fog tájékoztatni a koronavirus.gov.hu oldal. így az elhunytak esetében azok korát, nemét is elárulják, emellett feltüntetik, hogy volt-e valamilyen krónikus alapbetegsége. 

A közlemény szerint összességében tehát átláthatóbb lesz, hogy az elhunytak közül hány személynek volt krónikus betegsége, amit súlyosbított a koronavírus-fertőzés és hányan magában a koronavírus-fertőzés okozta vírusos tüdőgyulladásban hunytak el, ismert krónikus betegség nélkül.

Fotó: Pixabay Fotó: Pixabay

Az elhunytakkal kapcsolatos részletes adatok mellett hamarosan a sajtó által sokszor kért megyei adatokat is közölni fognak. 

A változások a közlemény szerint a lakosság és a sajtó hiteles tájékoztatása érdekében történtek. Ami felveti a kérdést, hogy az eddigi tájékoztatási protokoll akkor vajon mennyire szolgálta a hitelességet.

A fertőzöttek számának megyei megoszlásáról szóló információkat régóta hiányolta a közvélemény, miközben a legtöbb országban szinte az első perctől kezdve közzétették ezeket az adatokat. Magyarországon eddig az operatív törzs a betegek személyi adatainak védelmére hivatkozva nem osztott meg ilyen információkat. Ezt a hiányt pótolva nemrég készült egy nem hivatalos térkép is a fertőzöttek számáról. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.