<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
MTI

Moszkvában a koronavírus-járvány miatt az éttermek és szórakozóhelyek péntektől kezdődően január 15-ig éjjel 11-től reggel hatig nem szolgálhatnak ki vendégeket.

A városvezetés döntése értelmében az orosz fővárosban elmarad majd a fenyőfa-ünnepség és a hagyományos újévi-karácsonyi utcai fesztivál és vásár. A közönség bevonásával tartott kulturális és szórakoztató rendezvények megtartását felfüggesztik, beleértve a kiállításokat is.

A mozik és színházak nézőtermeinek kihasználtsága legfeljebb 25 százalékos lehet. A sportrendezvényeken lehetnek nézők, de csak a fővárosi sporthivatal és a fogyasztóvédelem engedélyével, az egészségvédelmi óvintézkedések betartásával.

A korábban csak az éjszakai szórakozóhelyeken alkalmazott QR-kódos bejelentkezést kiterjesztik a többi olyan szolgáltatásra is, amelynél elkerülhetetlen az ügyfelek személyes jelenléte. Felfüggesztik a gyermekszabadidő-központok, valamint az éttermek és bevásárlóközpontok gyermekmegőrzőinek munkáját is.

A moszkvai egyetemek és főiskolák áttérnek a távoktatásra. Szergej Szobjanyin polgármester arra figyelmeztetett, hogy néhány hét múlva újabb korlátozások jöhetnek, ha a járványt nem sikerül feltartóztatni. Közölte, hogy az iskolák 6-11. osztályai számára valószínűleg szintén meghosszabbítják a távoktatást.

Oroszországban az igazolt új koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt napon 21 983-mal - ez rekord napi növekmény - 1 880 551-re emelkedett a pénteken közzétett hivatalos adatok szerint. A terjedés mértéke 1,2 százalékos, az új esetek 25 százaléka tünetmentes. Oroszország az ötödik helyen áll a világon a kimutatott koronavírus-fertőzöttek számát tekintve, az Egyesült Államok (10,5 millió), India (8,7 millió) és Brazília (5,8 millió) és Franciaország (1,9 millió) után.

Az aktív esetek száma az elmúlt egy nap alatt 2837-tel 441 205-re nőtt. A halálos áldozatoké 411-gyel 32 443-ra, a felgyógyultaké pedig 18 735-tel 1 406 903-ra emelkedett. Az országban a járvány kezdete óta több mint 67,3 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 636 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával mintegy 447,5 ezer embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az RT tévécsatornának nyilatkozva elismerte, hogy a járvány az ország több régiójában "abszolút megengedhetetlen válsághelyzetet" okozott az egészségügyben, túlterhelve azt. A szövetségi hatóságok reagálását ezekre nagyon operatívnak nevezte, és rámutatott, hogy a halálozási ráta Oroszországban alatta marad a nemzetközi mutatóknak.

Úgy vélekedett, hogy Oroszországban nem lesz szükség a tavaszihoz hasonló országos karanténra, mert az egészségügyi rendszer a regionális kisiklások ellenére is képes annak biztosítására, hogy ne kelljen a gazdaságot megnyomorító korlátozásokat bevezetni.  

A Covid-19 elleni tömeges vakcináció Peszkov szerint a közeli hónapokban elkezdődhet. Megerősítette, hogy a védőoltásokat beadatni csakis önkéntes alapon lehet. Közölte, hogy a vakcina gyártási kapacitásait a belső potenciálra támaszkodva fogják bővíteni Oroszországban, és elsősorban a hazai igényeket fogják kielégíteni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.