2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megerősítik kormánybiztosi beosztásában, tovább szervezheti a vadászati gigakiállítást. Is. Mert más megbízással is megtalálták.

Kovács Zoltán neve elsősorban kormányszóvivői munkássága révén vált ismertté, a Kormányinfók vezetése tette őt közismertté. Ezt követően a nemzetközi kommunikációt bízta rá Orbán Viktor miniszterelnök, így az ő dolga lett egyebek mellett a külföldi sajtó rendre intése, ha a magyar kormány dolgaival foglalkoztak.

Kovács Zoltán (MTI)
Kovács Zoltán (MTI)

Mindezek mellett azonban van még egy fontos feladata: kormánybiztosként felügyeli a vadászati kiállítás megrendezését. De nem akármilyen seregszemléről van szó, ha már ilyen magas szintű kormányzati felelőst kellett szolgálatba állítani! Az esemény teljes neve - 2021. évi "Egy a Természettel" Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás - is azt sugallja, hogy nem egy falusi búcsú koordinálására kapott megbízást Kovács Zoltán, mégpedig két éve.

A vadászati világkiállításra év eleji hírek szerint 6-7 milliárd forintot elköltöttek már. Az eseményre legalább egymillió vendéget várnak - kérdés, hogy a járványhelyzet lehetővé teszi-e egyáltalán a kiállítás megrendezését.

A kormánybiztosi felhatalmazás két évre szólt, ezért a tegnapi Magyar Közlönyben (melyből három is megjelent) arról rendelkezik a kormány, hogy a mai naptól új felhatalmazást kap Kovács, ezúttal is két évre terjedően. A rendelet ezúttal is részletezi a feladatait, valamint azt, hogy a kormányból kikkel kell kapcsolatot tartania, egyeztetnie. A két évvel ezelőtti rendelethez képest annyi változást fedeztünk fel, hogy immár nevesítik a rendezvény lebonyolítását végző társaságot (Egy a Természettel Nonprofit Kft.), valamint azt, hogy mások mellett a miniszterelnök általános helyettese is bekerült a felsorolásba, akikkel Kovácsnak egyeztetnie kell (amúgy a kormánybiztosi munkát alapból az általános helyettes irányítja). Ő pedig nem más, mint Semjén Zsolt, akinek a vadászszenvedélye több alkalommal is adott már címlapsztorit az újságoknak.

Érdemes még megemlíteni, hogy a két évvel ezelőtti rendeletben biztosított tíz fős titkárságot öt fősre csökkentették.

Szintén ebben a rendeletben egy másik kormánybiztosi megbízást is kap Kovács Zoltán, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal összefüggő kormányzati feladatok szakmai koordinációjára, 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!