2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ismételten romlik a helyzet Dél-Koreában, az ázsiai ország hatósága a legszigorúbb intézkedések bevezetésén gondolkozik.

A koreai járványügyi hatóság (KDCA) tájékoztatása szerint szerdán 1078 új koronavírusos esetet regisztráltak, ebből 1054 helyi fertőződés volt, így a pozitív esetszám 45 442 főre emelkedett – írja a Korea Times.

Az országban először vasárnap regisztráltak egy nap alatt 1000 főnél több új fertőzést, az akkori 1030-as rekordot döntötte meg a szerdai adat. A hatóságok most azzal számolnak, hogy a napi esetszám akár az 1200-at is elérheti.

A dél-koreai járványkezelés jelenleg a kórházi ágyak felszabadítása mellett a tünetmentes, „rejtett hordozók” felderítésére koncentrál, ugyanis az országban mindeddig nagyon ódzkodtak a legszigorúbb korlátozások bevezetésének várható gazdasági hatásaitól – legyen szó akár a boltosokról, akár a magánvállalkozókról.

A KDCA azonban a szerdai számok tükrében már azt jelezte, hogy szükség esetén készen állnak bevezetni a legszigorúbb szabályozást is, amelynek keretében minden 10 főnél nagyobb rendezvényt betiltanak (a jelenlegi szabályozás szerint ez a limit 49 fő), az iskolák teljes egészében bezárnak, és minden olyan dolgozót, akinek személyes jelenléte nem létfontosságú, távmunkára köteleznek.

Hogy él most Dél-Korea?

A szöuli régióban bevezetett „2. szintű” intézkedések alapján az éttermek csak este kilencig fogadhatnak vendégeket, ezután csak elviteles és kiszállításos fogyasztás lehetséges, míg a kávézókban egyáltalán nem engedélyezett a helyszíni fogyasztás. A beltéri sportközpontok szintén este kilencig lehetnek nyitva.

Az oktatási intézményekben ún. „iskolalátogatási korlátozás” van érvényben, így az óvodákban és általános iskolákban a gyermekek egyharmada, míg a középiskolákban legfeljebb a diákok kétharmada lehet egyszerre személyesen jelen az osztálytermekben.

(Korea Times)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!