2p

Az Energiaügyi Minisztérium zöldenergia fejlesztésére, a villamosenergia-hálózat korszerűsítésére és bővítésére, valamint vállalkozások elektromos gépjárműveinek megvásárlására fordítja a most megérkezett uniós forrásokat.

A REPowerEU az energiaszuverenitás erősítése és a kiegyenlített energiaátmenet érdekében vázol fel stratégiai, szabályozási és fejlesztési terveket. Az Energiaügyi Minisztérium intézkedéseket tesz a többi között az energiaközösségek kibővítésére, az energiatárolás elterjesztésére, a biogáz, biometán, földhő és hidrogén szélesebb körű hasznosítására – írja Facebook-oldalán a tárca. Mint Lantos Csabáék fogalmaznak, a beruházások közül

kiemelt forrásmennyiség jut a villamosenergia-hálózat korszerűsítésére, kapacitásbővítésére, működési megbízhatóságának javítására.

A zöldgazdaság a gyártókapacitások megteremtésével, tiszta technológiák alkalmazásával, a szakemberek átképzésével járulhat hozzá egyszerre az energetikai-klímavédelmi és növekedési-versenyképességi törekvések valóra váltásához.

A minisztérium kiemeli, az első pályázati kiírás akár már februárban élesedhet:

a közlekedés zöldítése érdekében vállalkozások igényelhetnek majd vissza nem térítendő állami hozzájárulást tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához.

Egy jármű beszerzéséhez az akkumulátor kapacitásának függvényében 2,8-4 millió forint támogatás nyerhető el – zárul a tájékoztatás.

Mint arról korábban beszámoltunk, Varga Mihály ugyancsak közösségimédia-oldalán közölte, megérkezett az a csaknem 300 milliárd forintos uniós forrás, melyet az uniós pénzügyminiszterek december 8-án engedtek át, miután jóváhagyták Magyarország módosított helyreállítási tervét.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!