2p

A pénzügyminiszter nemrég még a jövő év elejére várta a RePowerEU források előlegének kifizetését.

Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-oldalán megjelent egy rövidke bejegyzés:

„Bejelentés: 300 milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra.”

A tárcavezető a poszt mögé fűzött kommentjében emlékeztet, Magyarország módosított helyreállítási tervét december 8-án elfogadták az uniós pénzügyminiszterek, így elhárult az akadály a hazánknak járó források folyósítása elől. A RePowerEU forrásaiból 779,5 millió eurót, azaz közel 300 milliárd forintot utaltak hazánknak a csütörtöki napon.

A tárcavezető a helyreállítási terv jóváhagyásáról is értesítette a médiát, mint december 8-án közölte, a brüsszeli bólintás azt jelentette, hogy a helyreállítási terv az 5,8 milliárd eurós vissza nem térítendő támogatáson felül hivatalosan is kiegészült egy 3,9 milliárd eurós hitel résszel, valamint egy 0,7 milliárd eurós, szintén vissza nem térítendő kerettel a REPowerEU tervből.

Akkor azt is hozzátette, az első részletek előleg formájában a most elfogadott, RePowerEU forrásaiból érkezhetnek a jövő év elején, egy pénzügyi megállapodás aláírása után kb. 920 millió euró, vagyis csaknem 380 milliárd forint hazánknak járó összeghez nyílik meg az út.

A jövő év eleje helyett azonban már most, december végén jóváírták az összeget az államkasszában.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!