Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Gulyás Gergely, Varga Mihály és Kocsis Máté sem indul egyéni jelöltként 2022-ben.

Lapunk majdnem egy éve, a 2019-es önkormányzati választás után, az eredményeket elemezve jelezte, hogy több, a Fideszben fontos szerepet betöltő politikus számára is megfontolandó lehet az indulás egyéni jelöltként a 2022-es országgyűlési választáson. A héten ezt megerősítő információkat szállított az atv.hu, a portál szerint Gulyás Gergely és Varga Mihály, valamint Kocsis Máté sem indul a következő választáson.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnökségen 2020. július 30-án. MTI/Máthé Zoltán
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnökségen 2020. július 30-án. MTI/Máthé Zoltán

Gulyás Gergely és Varga Mihály a kormánynak is a tagjai, előbbi a Miniszterelnökséget vezeti, utóbbi a pénzügyi tárcát. Kocsis Máté pedig a Fidesz-frakciót irányítja a parlamentben.

Cikkünkben Gulyás és Varga esélyeit elemeztük (ők utóbb megerősítették az atv.hu-nak, hogy nem indulnak 2022-ben), és arra jutottunk az elmúlt időszak területi választási adatai alapján, hogy a verseny túl szorosnak ígérkezik a körzeteikben, ezért nem biztos, hogy megkockáztatják az újbóli indulást.

Így összegeztük cikkünk mondandóját: 

Összevetve a mostani önkormányzati és a korábbi országgyűlési választások eredményeit, az látszik, hogy az eddigi kampányteljesítmény nem biztos, hogy elég lesz a kormánytagoknak az újabb sikerhez, nem érezhetik magukat teljes biztonságban. Ennek fényében nem kizárt hogy legközelebb Varga Mihályt és Gulyás Gergelyt is csak országos listán indítják, mint tették azt 2018-ban Szijjártó Péterrel és Rogán Antallal, a másik két pártpolitikus kormánytaggal.

A jelek szerint tehát pontos volt a helyzetértékelésünk, a Fidesz valóban nem akarja megkockáztatni, hogy legfontosabb "arcai" esetleg kellemetlen helyzetbe kerüljenek 2022-ben. Eddig ilyen veszély nem fenyegetett, Varga Mihály például 1998 óta egyéni jelöltként jutott be a parlamentbe - a legutóbbi két alkalommal budapesti választókerületi jelöltként, előtte Jász-Nagykun-Szolnok küldötteként (korábban pedig országos listán szerzett mandátumot).

Gulyás Gergelynek nincs ilyen hosszú politikai múltja, ő 2010 óta tagja a parlamentnek, ahová előbb megyei, majd országos listáról került be, legutóbb, 2018-ban viszont már egyéni jelöltként, szintén Budapesten.

Mostanra azonban változtak az erőviszonyok, és amennyiben az ellenzéknek tényleg sikerül egybekovácsolnia a táborát, akkor a választási körzetekben egy közös jelölt állhat szemben a kormánypárti indulóval, ami jelentősen növeli az ellenzéki induló esélyeit, a korábbi választásokhoz képest. Ez bebizonyosodott a tavalyi önkormányzati választáson - de nem szabad elfelejteni, hogy azoknak a körzeteknek máshol vannak a határai, mint az országgyűlési választások választókörzeteinek. Ezzel együtt az esélyek kiegyenlítődtek a korábbi időszakhoz képest - derül ki idézett cikkünkből. 

A portál információi szerint egxébként Varga Mihály helyett Gór Csaba indul Óbudán, Gulyás Gergely helyett pedig Fürjes Balázs lehet a Fidesz-KDNP jelöltje. Kocsis Máté után pedig Sára Botond lehet a kormánypártok jelöltje.

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.