2018. április 20. 12:52

Eltöröltetné a sírhelymegváltási díjat, támogatást biztosítana a temetők rendbehozatalához.

Azt néhány órája tudni lehet, hogy Lázár János nem a Miniszterelnökség élén folytatja munkáját a következő kormányzati ciklusban. Az még nem egyértelmű, hogy a kormányban vállal-e más posztot, de nyilatkozata alapján inkább arra lehet számítani, hogy egyéni képviselőként vesz majd részt a májusban felálló parlament munkájában.

Lázár János Lázár János

A közösségi portálra feltett videós bejegyzésében viszont elárulta, hogy mi lesz az első törvénymódosítási javaslata a 2018-2022-es ciklusban. A választókörzetében élők észrevételeit meghallgatva úgy döntött, hogy ideje eltörölni a sírhelymegváltási díjakat, továbbá támogatást kell biztosítani a temetők rendbetételéhez.

Lázár többször kifejtette már, hogy szerinte egy településről, az ott élőkről mindent elmond a temetőjük állapota. A sírhelymegváltás után fizetendő díj megszüntetését is napirendre vette korábban.

Fontosnak tartja, hogy a sírkertek, temetők rendezettek legyenek. Ezért a törvényjavaslatában támogatást akar biztosítani ehhez. Mnt fogalmazott: "úgy, hogy a temetőket fönntartó önkormányzatok és egyházak helyzete könnyebb legyen."

A javaslatával továbbá eltörölné a sírhelymegváltási díjakat. Nem csekély tételekről van szó, a fővárosi temetőkben például az időtől és a temetkezés formájától függően több tízezertől 200-300 ezer forintig terjedő díjakat kell fizetni.

Lázár azt nem mondta el, hogy mikortól nem kellene sírhelymegváltási díjat fizetni, mindenesetre számára jelenleg ez a legfontosabb ügy.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.