2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Az építésügyi miniszter azoknak a fejlesztéseknek kapta meg az irányítását, amelyekért eddig a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács elnökeként Wáberer György volt felelős.

Orbán Viktor elvett Wáberer György irányítása alól két fejlesztési projektet, amelyek a lánya, Orbán Ráhel tokaji szőlőbirtokainak szomszédságában hivatottak fellendíteni a turizmust, és átadta azokat miniszterének, Lázár Jánosnak - írja a hvg.hu.

A Kopasz-hegyi TV-torony felújításának és az ahhoz vezető négyévszakos, zártkabinos libegőnek a tervezését eddig a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. irányította, amelynek alapítója a 2014-ben részben állami, önkormányzati szereplőkkel elindított Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács. Ez utóbbi elnöke jelenleg Wáberer György milliárdos.

Orbán Ráhel szőlőjét Lázár Jánosra bízták. MTI/Koszticsák Szilárd
Orbán Ráhel szőlőjét Lázár Jánosra bízták. MTI/Koszticsák Szilárd

A kormány most indoklás nélkül úgy határozott, hogy a beruházás koordinálása szeptembertől az Építési és Közlekedési Minisztérium feladata lesz Lázár János miniszter irányításával.

A projekt helyszínének szomszédságában vásárolt szőlőbirtokokat a közelmúltban Orbán Ráhel, miután férje, Tiborcz István lett a tulajdonosa a Patrícius Borháznak. A cég birtokában olyan ültetvények is vannak, amelyektől Tiborcz anyósának, Lévai Anikónak kellett megválnia a kétezres évek közepén, miután a parlamentben vagyonosodási vizsgálat indult az Orbán-házaspárral szemben.

A napokban váratlanul távoznia kellett a Tokaj-Hegyalja Egyetem megbízott rektorának, Horváth Ágnesnek, miután kiderült, hogy nagyon alacsony pontszámokkal is be lehetett kerülni a szőlészeti-borászati képzésre. A vagyonkezelői alapítványi formában működő egyetem kuratóriumának szintén Wáberer az elnöke, míg a kuratórium tagja Molnár Péter, aki egyrészt a Patrícius Borház birtokigazgatója, másrészt a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke, és így a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanácsának is tagja.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!