<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egy magas pozícióban álló katari politikus első alkalommal beszélt arról, hogy több száz vendégmunkás halhatott meg a 2022-es futball világbajnokságot megelőző építkezések alatt.

Egy magas pozícióban álló katari politikus első alkalommal beszélt arról, hogy több száz vendégmunkás halhatott meg a 2022-es futball világbajnokságot megelőző építkezések alatt. Ami azért nagy szó, mert a vébét rendező Katar sok kritikát kapott az elmúlt hónapokban a stadionok és a további infrastruktúra építésének körülményei miatt - írja az Independent.

Ugyanakkor a FIFÁ-ról szóló Netflix-sorozatban elhangzott, hogy az emberi jogi szervezetek szerint többezer vendégmunkás halt meg a katari világbajnokságra való felkészülés részeként. 

Egyébként is rengeteg negatívum kapcsolódik már most a vébéhez. Fotó: Depositphotos
Egyébként is rengeteg negatívum kapcsolódik már most a vébéhez. Fotó: Depositphotos

A szervezők eddig azt mondták, negyven ember halhatott meg a munkálatok során, de abból is 37 „nem a munkával összefüggő” okok miatt - tehát eddig arról volt szó, szerintük hárman haltak meg kifejezetten a rossz munkakörülmények miatt. A vendégmunkások nagy része Ázsia szegényebb részeiből érkezett.

A katari foci világbajnokság kapcsán egyébként lapunk főszerkesztője még jegyzetet is írt az eseménnyel egyidőben kijött Netflix-sorozat kapcsán, melyet itt olvashatnak.

Piers Morgan brit tévés műsorában most Hassan al-Thawadi, a szervezésben résztvevő főtitkár arról beszélt, 400 és 500 között lehet az építkezések során meghalt munkások száma - ezt a 444 szúrta ki.