2p

Egy magas pozícióban álló katari politikus első alkalommal beszélt arról, hogy több száz vendégmunkás halhatott meg a 2022-es futball világbajnokságot megelőző építkezések alatt.

Egy magas pozícióban álló katari politikus első alkalommal beszélt arról, hogy több száz vendégmunkás halhatott meg a 2022-es futball világbajnokságot megelőző építkezések alatt. Ami azért nagy szó, mert a vébét rendező Katar sok kritikát kapott az elmúlt hónapokban a stadionok és a további infrastruktúra építésének körülményei miatt - írja az Independent.

Ugyanakkor a FIFÁ-ról szóló Netflix-sorozatban elhangzott, hogy az emberi jogi szervezetek szerint többezer vendégmunkás halt meg a katari világbajnokságra való felkészülés részeként. 

Egyébként is rengeteg negatívum kapcsolódik már most a vébéhez. Fotó: Depositphotos
Egyébként is rengeteg negatívum kapcsolódik már most a vébéhez. Fotó: Depositphotos

A szervezők eddig azt mondták, negyven ember halhatott meg a munkálatok során, de abból is 37 „nem a munkával összefüggő” okok miatt - tehát eddig arról volt szó, szerintük hárman haltak meg kifejezetten a rossz munkakörülmények miatt. A vendégmunkások nagy része Ázsia szegényebb részeiből érkezett.

A katari foci világbajnokság kapcsán egyébként lapunk főszerkesztője még jegyzetet is írt az eseménnyel egyidőben kijött Netflix-sorozat kapcsán, melyet itt olvashatnak.

Piers Morgan brit tévés műsorában most Hassan al-Thawadi, a szervezésben résztvevő főtitkár arról beszélt, 400 és 500 között lehet az építkezések során meghalt munkások száma - ezt a 444 szúrta ki.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!