Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

Csoltó Gábor a kamarán belüli harcokat emleget.

Lemondott posztjáról Csoltó Gábor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Ezt a kamara honlapján jelentette be ma.

Csoltó GáborCsoltó Gábor

Lehetséges távozásáról először a napi.hu közölt információkat tegnap.

Csoltó hét hónapon át vezette a testületet. A lemondása december 17-ével lép hatályba. Az elnök szerint eredményes volt a munkája, sikerült rendbe tenni a kamara pénzügyeit, belső szabályozásait. Ugyanakkor a kamarán belül feszültségek jelentkeztek. Ennek egyik jele lehetett, hogy Csoltó tegnap nem vett részt a kamara küldöttgyűlésén, ahol egyebek mellett általános alelnöknek választották Nagy Eleket.

Csoltó bejelentését változtatás nélkül közöljük.

"Több, mint hét hónapja vállaltam el a BKIK elnökségét, nagy kedvvel, nagy tervekkel. Ebben az időszakban jól érezhető volt a támogatottság s így minden erőmmel az építést kezdtem el. Mint köztudomású, először mindig a gazdasági alapokról kell gondoskodni, s a jelenlegi helyzet azt mutatja, hogy a BKIK öt év után pozitív mérlegű, kiegyensúlyozott évet zárhat. Megtörténtek a választások, megtörtént az Alapszabály és az SZMSZ újragondolása, elfogadása. Jelenleg a működést befolyásoló szabályzatok (pl.kötelezettségvállalási szabályzat) megújítása van napirenden. Megerősítettük a sajtót, visszaszereztük a BKIK médiát, a BKIK újra elismert tárgyalópartnere lett a Fővárosnak, kerületeknek, főhatóságoknak.

Rendeződött a munkakapcsolatunk az MKIK-val és kifejezetten kellemesé vált a városi és területi kamarákkal. Sok mindent nem felsorolva fontos megemlíteni a most megalakuló új kollégiumi rendszereket és kapcsolatunkat a Corvinus Egyetemmel.

Mindeközben érzékelhetővé vált a kamarán belüli hatalmi harc erősödése. A közelmúltban lezajlott választások körülményeinek lebonyolításával sem tudok a magam részéről azonosulni. Eddigi munkámat sok jó munkatárs támogatta, eredményeink közösek. Támaszkodhattam a nagy munkabírású, lelkiismeretes és elhivatott Főtitkár asszonyra, bizottságainkra. Kiemelem a jó munkakapcsolatot a Fővárossal és ezen időszak alatt az MKIK támogatását.

Ezennel bejelentem-december 17-i hatállyal-lemondásomat a BKIK elnöki tisztségről. Ezzel a törvényes elnökségi összehívási határidőt is be tudom tartani."

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.