2p

Már nem Gyurcsány Ferenc értékpapír-portfoliója a legértékesebb a hazai parlamenti képviselők közül. Az viszont meglepő, ki és hogyan előzte meg az egykori kormányfőt.

Fontos mérföldkőhöz érkezett Gyurcsány Ferenc 2021 végén. Értékpapír-portfoliójának értéke megközelítette a 929 millió forintot, így arra lehetett számítani, hogy ha marad az utóbbi évek növekvő tendenciája, akkor 2022-ben eleshet az 1 milliárd forintos határ is.

Ám nem maradt. A volt kormányfő értékpapír-portfoliója ugyanis nemhogy nőtt, hanem csökkent egy év alatt, méghozzá szinte fillérre pontosan a felére, 461 millióra - hívja fel a figyelmet laptársunk, a Privátbankár.hu a kedden éjfélig benyújtott parlamenti képviselői vagyonnyilatkozatok átnyálazása alapján. Ahol természetesen a változás oka nem szerepel, a lap feltételezése szerint azonban a DK elnöke egy lakásvásárlás lefoglalása, illetve a vételár-előleg leszurkolása érdekében kényszerülhetett arra, hogy hozzányúljon az értékpapírjaihoz.

Így viszont hosszú évek után először már nem Gyurcsány rendelkezik a 199 parlamenti honatya és -anya közül a legértékesebb értékpapír-portfolióval. Hanem a KDNP-s Seszták Miklós, aki állampapírjainak értéke 2022-ben óriásit nőtt, közel 3,2 millió forintosról 492 millió fölé. Hogy honnan volt a vásárláshoz pénze a harmadik Orbán-kormány nemzeti fejlesztési miniszterének, az persze itt sem derült ki, ráadásul még tippek sincsenek.

Egyéb érdekességeket - például azt, hogy összesen hány képviselő tartja megtakarításait, vagy azok egy részét értékpapírban - is meg lehet tudni a Privátbankár.hu cikkéből.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!