<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Már nem Gyurcsány Ferenc értékpapír-portfoliója a legértékesebb a hazai parlamenti képviselők közül. Az viszont meglepő, ki és hogyan előzte meg az egykori kormányfőt.

Fontos mérföldkőhöz érkezett Gyurcsány Ferenc 2021 végén. Értékpapír-portfoliójának értéke megközelítette a 929 millió forintot, így arra lehetett számítani, hogy ha marad az utóbbi évek növekvő tendenciája, akkor 2022-ben eleshet az 1 milliárd forintos határ is.

Ám nem maradt. A volt kormányfő értékpapír-portfoliója ugyanis nemhogy nőtt, hanem csökkent egy év alatt, méghozzá szinte fillérre pontosan a felére, 461 millióra - hívja fel a figyelmet laptársunk, a Privátbankár.hu a kedden éjfélig benyújtott parlamenti képviselői vagyonnyilatkozatok átnyálazása alapján. Ahol természetesen a változás oka nem szerepel, a lap feltételezése szerint azonban a DK elnöke egy lakásvásárlás lefoglalása, illetve a vételár-előleg leszurkolása érdekében kényszerülhetett arra, hogy hozzányúljon az értékpapírjaihoz.

Így viszont hosszú évek után először már nem Gyurcsány rendelkezik a 199 parlamenti honatya és -anya közül a legértékesebb értékpapír-portfolióval. Hanem a KDNP-s Seszták Miklós, aki állampapírjainak értéke 2022-ben óriásit nőtt, közel 3,2 millió forintosról 492 millió fölé. Hogy honnan volt a vásárláshoz pénze a harmadik Orbán-kormány nemzeti fejlesztési miniszterének, az persze itt sem derült ki, ráadásul még tippek sincsenek.

Egyéb érdekességeket - például azt, hogy összesen hány képviselő tartja megtakarításait, vagy azok egy részét értékpapírban - is meg lehet tudni a Privátbankár.hu cikkéből.