2p

Az este két kormánybizottság is alakult, melyek a nevelésüggyel, valamint a vidékfejlesztéssel foglalkoznak.

Alakult egy Nevelésügyi és egy Vidékfejlesztési Kormánybizottság is – derül ki a csütörtök késő este megjelent Magyar Közlönyből. Mindkét plénum feje Orbán Viktor miniszterelnök, és tagjai között fellelhető Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, valamint Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója is.

A Nevelésügyi Kormánybizottság tagja rajtuk kívül még Pintér Sándor belügyminiszter, illetve Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter is. A testület feladata „a magyar állam által a gyermekek hároméves korától nyújtott, a gyermekek nevelését célzó, a kormányzaton belül több miniszter irányítása alá tartozó szervezetrendszeren keresztül szervezett, működtetett és ellátott szolgáltatás nyomon követése, figyelemmel kísérése”, továbbá az ezzel kapcsolatos kormányzati feladatok összehangolása.

Vajon ettől jobb lesz a magyar oktatás? Fotó: Depositphotos
Vajon ettől jobb lesz a magyar oktatás? Fotó: Depositphotos

A Vidékfejlesztési Kormánybizottság tagja még a kormányfőn, a kancelláriaminiszteren és a miniszterelnök politikai igazgatóján túl Nagy István agrárminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Lázár János építési és közlekedési miniszter és Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter. E plénum feladatát a kormányhatározat három pontban rögzíti:

  • a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar, valamint az agráriumhoz közvetlenül és közvetve kapcsolódó iparágak, térségek és közösségek további erősítése, fejlesztése érdekében ellátott kormányzati tevékenység, valamint az ennek érdekében működtetett kormányzati szervezetrendszer működésének nyomon követése, figyelemmel kísérése,
  • az ezekkel összefüggésben felmerülő kormányzati feladatok összehangolása és a nemzetstratégiai szempontok érvényre juttatásának biztosítása, különös figyelemmel az ellátás- és az élelmiszer-biztonságra, valamint a területfejlesztési szempontokra, továbbá
  • a mezőgazdasági termékek világpiaci szintű kereskedelme terén zajló versenyben történő hosszú távú helytállás érdekében a folyamatos fejlesztések, az élen járó agrártechnológiák elsajátítása és alkalmazása, valamint a digitalizáció vívmányainak meghonosítása érdekében szükséges kormányzati intézkedések összehangolása.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!