<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Ugyanis szavazhatnak az emberek, legalábbis azon a tizenegy településen, ahol ma időközi önkormányzati választás lesz: Szilváson, Jászboldogházán és Mezőtúron polgármestert, Taktaszadán, Darnózseliben, Somoskőújfaluban és Kondorfán polgármestert és képviselő-testületet, Sajószentpéter, Esztergom, Salgótarján és Szentendre egy-egy választókerületében pedig képviselőt választanak.

A Baranya megyei Szilváson polgármestert kell választani, mert az előző településvezető meghalt. Az időközi választáson két független jelölt indul, a Pécstől délre található község választói névjegyzékében 103-an vannak - írja az MTI.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaszada választói a képviselő-testület feloszlása miatt járulnak az urnákhoz: a polgármester-választáson két független jelölt indul, a hattagú képviselő-testületbe kerülésért pedig 22 független jelölt verseng. A választói névjegyzékben 1372-en vannak. Ugyancsak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Sajószentpéteren a 6. egyéni választókerületben a képviselő halála miatt tartanak időközi választást, ott hét jelölt indul és 1054-en szavazhatnak.

Estére Szentendrén is kiderül, kire szavaznak az emberek. Fotó: DepositphotosEstére Szentendrén is kiderül, kire szavaznak az emberek. Fotó: Depositphotos

A Győr-Moson-Sopron megyei Darnózseli választópolgárai a képviselő-testület feloszlása miatt választanak új polgármestert és hattagú képviselő-testületet. A polgármesteri tisztségért két független jelölt, a képviselő-választáson pedig tizenkét független jelölt indul. A választói névjegyzékben 1343-an szerepelnek.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron és Jászboldogházán polgármestert választanak, mert mindkét településen lemondott a korábbi városvezető. Mezőtúron három jelölt indul: egy a Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület színeiben, egy a Fidesz-KDNP jelöltjeként és egy függetlenként. A jelöltekre 13 311 választópolgár szavazhat. A településen a 4-es számú egyéni választókerületben a lemondott képviselő helyett választottak volna új képviselőt, de ez a voksolás jelölt hiányában elmarad. Jászboldogházán két független polgármesterjelölt indul a választáson, rájuk 1431 választópolgár voksolhat.

Nógrád megyében, Somoskőújfaluban feloszlás miatt új képviselő-testületet és polgármestert választanak. A polgármesteri posztért három független jelölt indul, a hat képviselői helyre 13 jelölt pályázik, valamennyien függetlenek. Somoskőújfaluban 1844-en szavazhatnak. Salgótarján megyei jogú városban pedig képviselőt választanak, mivel a 7. egyéni választókerület képviselője meghalt. A választáson négy jelölt indul, a választókerületben 2477-en voksolhatnak.

A Vas megyei Kondorfán polgármestert és négytagú képviselő-testületet kell választani, mert a testület kimondta feloszlását. A polgármesteri tisztségért két független jelölt indul, a négy képviselői helyre hatan pályáznak. A választói névjegyzékben 428-an szerepelnek.

Esztergomban az 1. egyéni választókerületben a korábbi képviselő lemondása miatt lesz időközi választás, a voksoláson két jelölt indul és 2437 választópolgár szavazhat.

A Pest megyei Szentendrén ugyancsak a korábbi képviselő lemondása miatt lesz választás, ott három jelölt van, a névjegyzékben 2765-en szerepelnek.

Két településen - a Baranya megyei Mozsgón és a Nógrád megyei Kállón - a nemzetiségi választópolgárok roma nemzetiségi képviselőket választanak. A szükséges számú jelölt hiányában azonban elmarad a roma nemzetségi választás hat településen: Szakályon, Bölcskén, Versegen, Göncruszkán, Nagykerekiben és Gyöngyfán.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.