2p

Ausztriában kiterjesztik a majomhimlő elleni védőoltással beoltható személyek körét - jelentette be kedden az osztrák egészségügyi minisztérium.

Az osztrák Nemzeti Oltási Testület (NIG) legfrissebb ajánlása szerint a jövőben az egészségügyi személyzet mellett a kockázati csoportba tartozó személyek is részesülhetnek védőoltásban. Az osztrák egészségügyi tárca ennek megfelelően kiterjesztette a beoltandó, illetve beoltható személyek körét a majomhimlő-vírussal kapcsolatba kerülő egészségügyi dolgozókra és laborszemélyzetre, valamint a több szexuális partnerrel kapcsolatban álló, 18 év feletti személyekre, különösen a meleg férfiakra, akik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint rizikócsoportot alkotnak.

Ausztriában már léptek. Fotó: Depositphotos
Ausztriában már léptek. Fotó: Depositphotos

Eddig az oltást az orthopoxvírusokra szakosodott laborok munkatársai, kontaktszemélyek és azok vehették igénybe, akik olyan térségben élnek, ahol több esetet is regisztráltak.

Christian Posch, a hietzingi klinika bőrgyógyászati osztályának vezetője a Die Presse című lapnak adott interjújában beszélt arról, hogy a hivatalosan regisztrált 217 fertőzötthöz képest a valódi szám jóval nagyobb lehet.

Mindazonáltal az osztrák egészségügyi hatóságok szerint nincs szükség a teljes lakosság immunizálására a majomhimlővel szemben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!