<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem csak a 18 fokot írják elő a közszféra intézményeiben, még a testet-lelket átjáró meleg tea ivását is rendeletben szabályozzák. 

Hétfőn jelent meg az a rendelet, ami azt írja elő, hogy az általános iskolákban legalább 20 foknak kell lennie télen, és a 18 fok csak középiskolákra érvényes. A javaslatot Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt szombati Kormányinfón is megemlítette.

Nem csak meleget, teát sem kaphatnak a dolgozók a hidegben. Fotó: Depositphotos
Nem csak meleget, teát sem kaphatnak a dolgozók a hidegben. Fotó: Depositphotos

Most viszont a Hvg.hu azt írja, hogy ugyanabban a Magyar Közlönyben lehet azt is olvasni, ahol a fentiekre vonatkozó rendelet is megjelent, hogy

a kormány átmenetileg hatályon kívül helyezte azt, hogy hideg munkahelyen (vagyis ha a várható napi középhőmérséklet a munkaidő több mint felében nem éri el szabadtéri munkahelyen a +4 °C-ot vagy zárt téri munkahelyen a +10 °C-ot) „a munkavállalók részére +50 °C hőmérsékletű teát kell kiszolgáltatni”, mégpedig „egyéni használatra kiadott ivópoharakban.” 

A munkahelyek hőmérsékletét előíró jogszabályt sem kell alkalmazni veszélyhelyzet idején, így már nem sért szabályzatot az sem, ha az ülőmunkát, szellemi munkát végzőknek nem biztosítják fél méter magasan a 20–22 fokot (eddig egészségügyi kockázatként tekintettek erre).

d