2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem csak a 18 fokot írják elő a közszféra intézményeiben, még a testet-lelket átjáró meleg tea ivását is rendeletben szabályozzák. 

Hétfőn jelent meg az a rendelet, ami azt írja elő, hogy az általános iskolákban legalább 20 foknak kell lennie télen, és a 18 fok csak középiskolákra érvényes. A javaslatot Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt szombati Kormányinfón is megemlítette.

Nem csak meleget, teát sem kaphatnak a dolgozók a hidegben. Fotó: Depositphotos
Nem csak meleget, teát sem kaphatnak a dolgozók a hidegben. Fotó: Depositphotos

Most viszont a Hvg.hu azt írja, hogy ugyanabban a Magyar Közlönyben lehet azt is olvasni, ahol a fentiekre vonatkozó rendelet is megjelent, hogy

a kormány átmenetileg hatályon kívül helyezte azt, hogy hideg munkahelyen (vagyis ha a várható napi középhőmérséklet a munkaidő több mint felében nem éri el szabadtéri munkahelyen a +4 °C-ot vagy zárt téri munkahelyen a +10 °C-ot) „a munkavállalók részére +50 °C hőmérsékletű teát kell kiszolgáltatni”, mégpedig „egyéni használatra kiadott ivópoharakban.” 

A munkahelyek hőmérsékletét előíró jogszabályt sem kell alkalmazni veszélyhelyzet idején, így már nem sért szabályzatot az sem, ha az ülőmunkát, szellemi munkát végzőknek nem biztosítják fél méter magasan a 20–22 fokot (eddig egészségügyi kockázatként tekintettek erre).

d

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!