2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A felcsúti milliárdos pékárui is javították az ország külkereskedelmi mérlegét.

Németországba is szállítanak pékárut abból a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó felcsúti pékségből, ahonnan Orbán Viktor miniszterelnök is beszerezte a húsvéti kenyeret és a kalácsot - derül ki a Vál-Völgye Pékség Kft. beszámolójából. A cégnek tavaly 168,7 millió forint bevétele volt a 2021-es 150,6 millió forint után, ebből pedig egymillió forint exportból származik.

A Vál-Völgye Pékség Kft.-nek közösségi export értékesítésből származó árbevétele 1067 ezer forint, Németországba irányuló termék eladásból

- olvasható a 70 százalékban a Mészáros-cégbirodalomba tartozó Búzakalász 66 Kft., 30 százalékban pedig Kenéz-Hanyecz Kinga tulajdonában lévő cég beszámolójában.

A friss pékáru gyártásával foglalkozó társaság csak 2020 nyarán jött létre, abban az évben 63,3 millió forint árbevétel mellett 4,5 millió forint nyereséggel zárt. Egy évvel később pedig 7,6 millió forintos profitot könyvelhettek el. A javuló tendencia tavaly megtört, hiszen nagyon megugrottak az anyagi és személyi költségeik, így csak 1,1 millió forintos plusz volt a sok sütés végeredménye.

Elszállt a kenyér ára. Fotó: Depositphotos
Elszállt a kenyér ára. Fotó: Depositphotos

Lapunk írta meg korábban, hogy igazán különleges gasztronómiai élményben lehetett részük azoknak, akik Hernádi Zsolt Mol-vezér cégének esztergomi luxusszállodájában vendégeskednek, ugyanis a hotel éttermébe Mészáros Lőrinc pékségéből is érkeztek a minőségi termékek.

Azt pedig az RTL.hu írta meg, hogy 207,9 millió forintos támogatást ítéltek meg technológiai és infrastrukturális fejlesztések megvalósítására az alcsútdobozi Vál-Völgye Pékség Kft.-nek a Vidékfejlesztési Program keretéből tavaly nyáron.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!