2p

Erősödik a kiköltözési hullám Budapestről az agglomerációba, ami most már egyértelműen a Velencei-tóig tart – vázolta a friss lakáspiaci fejleményeket munkatársunk a Trend fm hétfő reggeli adásában.

Végképp a fővárosi agglomeráció részévé vált a Velencei-tó, ennek csalhatatlan jele, hogy egyre többen szeretnének hosszú távon is ott élni, mégpedig lehetőleg saját lakásban vagy házban. Sok az új építkezés, de keresik a felújítandó, ám nyaralóból már lakóingatlanná átminősített házakat is - mondta munkatársunk, Mester Nándor a Trend fm Reggeli monitor című hétfői adásában.

Állami vezetők rakták le a Velencére tervezett uszoda alapkövét 2019-ben, de az építkezés még mindig nem indult el (fotó: MTI)
Állami vezetők rakták le a Velencére tervezett uszoda alapkövét 2019-ben, de az építkezés még mindig nem indult el (fotó: MTI)

Új jelenség, hogy egy-két ottani településen (Kápolnásnyék, Velence), nagyobb számban megjelentek a 3-4 emeletes társasházak. Ez eddig nem volt jellemző, az előző ilyen hullám még a 70-es 80-as években volt Gárdonyban, de azóta inkább az önálló családi házas építkezés volt jellemző a tó körül. Velencén elvileg már épülnie kellene az új sportuszodának, de még mindig csak gödör van a helyén.

A klasszikus fővárosi agglomeráció közben ugyancsak népszerű, különösen a keleti-északkeleti része, ahol egymás után indulnak kisebb sorházas beruházások, s szinte minden településen tucatjával jelennek meg ikerházas beépítések.

A teljes beszélgetést az alábbi linken lehet meghallgatni.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!