<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Erősödik a kiköltözési hullám Budapestről az agglomerációba, ami most már egyértelműen a Velencei-tóig tart – vázolta a friss lakáspiaci fejleményeket munkatársunk a Trend fm hétfő reggeli adásában.

Végképp a fővárosi agglomeráció részévé vált a Velencei-tó, ennek csalhatatlan jele, hogy egyre többen szeretnének hosszú távon is ott élni, mégpedig lehetőleg saját lakásban vagy házban. Sok az új építkezés, de keresik a felújítandó, ám nyaralóból már lakóingatlanná átminősített házakat is - mondta munkatársunk, Mester Nándor a Trend fm Reggeli monitor című hétfői adásában.

Állami vezetők rakták le a Velencére tervezett uszoda alapkövét 2019-ben, de az építkezés még mindig nem indult el (fotó: MTI)
Állami vezetők rakták le a Velencére tervezett uszoda alapkövét 2019-ben, de az építkezés még mindig nem indult el (fotó: MTI)

Új jelenség, hogy egy-két ottani településen (Kápolnásnyék, Velence), nagyobb számban megjelentek a 3-4 emeletes társasházak. Ez eddig nem volt jellemző, az előző ilyen hullám még a 70-es 80-as években volt Gárdonyban, de azóta inkább az önálló családi házas építkezés volt jellemző a tó körül. Velencén elvileg már épülnie kellene az új sportuszodának, de még mindig csak gödör van a helyén.

A klasszikus fővárosi agglomeráció közben ugyancsak népszerű, különösen a keleti-északkeleti része, ahol egymás után indulnak kisebb sorházas beruházások, s szinte minden településen tucatjával jelennek meg ikerházas beépítések.

A teljes beszélgetést az alábbi linken lehet meghallgatni.