TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. április 8. 09:44

A dél-európai államban március 10. óta nem látott szintre süllyedt az új koronavírusos fertőzöttek napi száma. A járványgörbe Olaszországban és Spanyolországban is lefelé tart. A brit miniszterelnök a második éjszakát töltötte az intenzív osztályon, állapota azonban stabil.

Tegnap 880-nal emelkedett a fertőzöttek száma Olaszországban – ez a legalacsonyabb szám napi szinten március 10-e óta, jelentette be Angelo Borelli, a polgári védelem vezetője.  

Összehasonlításul: tegnapelőtt még 1941 új vírushordozót regisztráltak, korábban pedig általában szintén több ezres volt ez a szám.

Védőmaszkos férfi Nápolyban 2020. március 10-én. MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco Védőmaszkos férfi Nápolyban 2020. március 10-én. MTI/EPA/ANSA/Ciro Fusco

Március 10-e fordulópont volt Olaszországban, a kormány ugyanis egy nappal később az egész országra kiterjesztette a korábban csak az észak-olasz tartományokra érvényes karantént.

Lefelé tart a járványgörbe

Az olasz polgári védelmi hatóság szerint a járványgörbe elkezdett lefelé ívelni. A Közegészségügyi Hivatal szerint ugyanakkor ennek megerősítéséhez a következő napok adatai is szükségesek. Egyúttal felszólították az olaszokat, hogy továbbra is tartsák tiszteletben az óvintézkedéseket, különben az eddigi erőfeszítések meghiúsulnak.

Az összes diagnosztizált fertőzött száma mintegy 136 ezerre emelkedett – ennél több vírushordozó csupán Spanyolországban és az Egyesült Államokban van.

A halálos áldozatok száma több mint 600-zal 17 ezer fölé nőtt – ez a legmagasabb szám az egész világon. Több mint 24 ezren meggyógyultak.

De miért épp az olaszok?

Egészségügyi szakemberek több magyarázattal is előálltak arra vonatkozóan, hogy miért Olaszországban követeli a legtöbb áldozatot a koronavírus, és miért itt messze a legmagasabb a halálozási ráta (az elhunytak száma a regisztrált betegek számához képest).

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.  

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.