<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Márki-Zay Péter pénteken cáfolta, hogy az ellenzék katonákat akarna külföldre küldeni, majd rémhírterjesztés és közösség elleni uszítás gyanúja miatt feljelentést tett a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészségen.

Az ellenzéki kormányfőjelölt az ügyészség épülete előtt tartott, de online közvetített sajtótájékoztatóján magyarázatként közölte, hogy a közösség elleni uszítás a nagy nyilvánosság előtt, a lakosság egyes csoportjai ellen elkövetett, gyűlöletkeltésre alkalmas kijelentések közvetítése.

"A Fidesz nagyon sok olyan kijelentést tett, amelyekkel valótlanul rágalmazza az ellenzéket, a "migránsbetelepítéstől", a nyugdíjak elvételén keresztül a minimálbér megszüntetéséig - mondta a politikus. Hozzátette, a nyilvános programjukban ezeknek az ellenkezője szerepel.

Beszédét folytatva kiemelte, hogy Orbán Viktor maga tárgyalt Boris Johnson brit miniszterelnökkel a magyar katonai részvételről az ukrán konfliktusban. A magyar kormányfő "saját maga szállít fegyvereket Ukrajnába", mert az unió 27 vezetőjének egyikeként megszavazta az ukrán fegyverszállítást és engedélyezte, hogy "Magyarország területén keresztül mehetnek, egy harmadik országon is átlépve" Ukrajnába fegyverszállítmányok - állította Márki-Zay Péter.

A miniszterelnök kapkodva megváltoztatta saját korábbi álláspontját, méghozzá nemcsak a NATO-csapatok magyarországi jelenlétéről vagy a fegyverszállítások kérdéséről, de arról is, hogy nekünk a NATO nyújt-e védelmet, vagy pedig a NATO nélkül tudjuk megvédeni saját magunkat - fogalmazott.

Kijelentette: amikor Orbán Viktor és az ellenzék is azt mondja, hogy Magyarországot a NATO védheti meg és Magyarországnak mindenben a NATO-t kell támogatnia, akkor a kormányfő "az én ugyanilyen tartalmú kijelentéseimbe valótlanul belemagyarázza", hogy az ellenzék akar fegyvereket, katonákat, illetve ki sem képzett, nem a honvédség kötelékébe tartozó fiatalokat küldeni az orosz-ukrán konfliktusba. Ez a rémhírterjesztés, ez a riogatás, ez a magyar lakosság megfélemlítése - összegzett Márki-Zay Péter.

(MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.