<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje arról beszélt, hogy Orbán Viktor áruló, és ma este 7 órára mindenkit az ukránok melletti szimpátiatüntetésre hív az orosz nagykövetség épülete elé.

"Magyaroszág az Európai Unió és a NATO tagjaként el kell, hogy ítélje Putyin elnök agresszióját Ukrajna ellen, mi, az ellenzéki szövetség, kiállunk a területi integritása mellett és az agresszió ellen, egyben az Ukrajnában élő magyar testvéreink védelmében" - kezdte rövid beszédét Márki-Zay Péter a Facebookon.

Márki-Zay Péter keményen nekiment Orbán Viktornak. Fotó: FacebookMárki-Zay Péter keményen nekiment Orbán Viktornak. Fotó: Facebook

Úgy folytatta, hogy tegnap Orbán Viktor még azzal támadta, hogy az ellenzék egységesen és határozottan kiáll a NATO egységes állásponjta mellett, ma viszont már ő is kiállt.

"Ki kell azonban mondaunk, hogy Orbán Viktor áruló, elárulta a magyar nemzetet, az Európai Uniót és a NATO-t, amikor az orosz kémbankot (az utalás a Nemzetközi Beruházási Bankra vonatkozik - a szerk.) diplomáciai mentességgel betelepítette és beengedte Budapestre, az Európai Unióba, vagy amikor az amerikaiak által üldözött orosz fegyvercsempészeket az amerikaiaik kérése ellenére nem Amerikának, hanem Putyinnak, Oroszországnak adta ki".

Márki-Zay szerint mára kiderült, hogy Orbán Viktor megbízhatatlan szövetségese az EU-nak és a NATO-nak, ezért az ellenzék követeli tőle, hogy ne csak a NATO egységes álláspontja mellett álljon ki, hanem csatlakozzon az EU szankcióihoz azzal, hogy

felfüggeszti a Paks-2 erőmű engedélyezési eljárását, és azonnali hatállyal kiutasítja az orosz kémbankot Magyarország területéről.

Egyúttal ma este 7 órától szimpátiatüntetésre hívott mindenkit az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az orosz nagykövetség épülete elé. Mint emlékeztetett, Putyin egykor Szíriában vöröskeresztes konvojokat bombázott, ma pedig hasonlókat tesz Ukrajnában - ezért ki kell állnia Magyarországnak Ukrajna mellett.

Továbbí híreink az orosz-ukrán háborúról:

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.