<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az oktatásért felelős államtitkár szerint a nem oltott tanárok kiesésével nem fog összeomlani a rendszer.

Bízom abban, hogy akik eddig nem tették meg, év végéig még élni fognak az oltás lehetőségével. Nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni, de nem hiszem, hogy össze fog omlani a rendszer. Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy megengedhessük, hogy oltatlan pedagógusok tömegei tanítsanak az iskolákban

- mondta Maruzsa Zoltán, oktatásért felelős államtitkár a Népszavának adott interjújában.

Mivel a tanárok sok emberrel találkoznak, muszáj felvenniük az oltást, ez a kulcsa annak, hogy a következő félév is jelenléti oktatással működjön. A járvány miatt az óvodák egy, az iskolai osztályok másfél százalékánál van valamilyen tanügyi intézkedés folyamatban, de ezek a számok folyamatosan csökkennek Maruzsa szerint.

Inkább oltanak, mint tesztelnek (Fotó: koronavirus.gov.hu)Inkább oltanak, mint tesztelnek (Fotó: koronavirus.gov.hu)

Az államtitkárnak arra vonatkozóan nincsenek információi, hogy mennyien vannak a tanárok között azok, akik elutasítják az oltást. Ahogy azt sem tudta megmondani, hányan vették fel már a harmadik oltást is.

Az iskolai tesztelésekkel kapcsolatban az államtitkár elmondta, hogy folyamatosan figyelték a nemzetközi tapasztalatokat, de igazán egyiket sem találták túlzottan sikeresnek. Romániában alig fogyott a kivitt tesztekből, és végül hetekre be kellett zárni az iskolákat, ahogy Ausztriában is hasonló döntést kellett hozni. Maruzsa szerint mióta Magyarországnak van jobb védekezése, a vakcina, inkább az oltásra helyezik a hangsúlyt, mint a tesztelésre.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.