<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Csak a már meglévő szabály alapján maradt a határidő után még 15 napjuk.

Mi is lehoztuk vasárnap az RTL Klub Híradójának hírét, mely szerint meghosszabbítják a tanárok kötelező koronavírus elleni oltásának a határidejét. Ez azonban, mint most kiderült, félreértésen alapult.

Az RTL korábbi szerint azok a tanárok, akik eddig nem kérték a koronavírus elleni vakcinát, haladékot kapnak, és december végéig még beoltathatják magukat. Ez az, ami nem így van: az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ATV kérdésére pontosított:

“Értesülésük téves, nem változott a határidő. A jogszabály eleve azt rögzítette, hogy akik december 15-ig nem vették fel az oltást, azoknak a munkáltató felhívását követően 15 napjuk van arra, hogy ezt pótolják”

Vagyis az oltatlan pedagógusoknak alapból járt a december 15-i határidő után még bő két hét türelmi időszak.

A beoltott pedagógusok aránya az EMMI szerint egyébként jóval 90 százalék fölött van.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.