TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

A korábban bejelentett 5,3 milliárdos támogatáson felül, hangzott el a Kormányinfón.

További 2 milliárd 120 millió forintos támogatási keretről döntött a magyar kormány az eddigi 5,3 milliárd forintoson felül, ezt kifejezetten koncertszervezésre kaphatják a fesztiválszervezők és a kisebb vidéki klubok és koncerthelyszínek, nagyobb klubok és határon túli koncerthelyszínek, jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a mai Kormányinfón.

Az új forrásokat a Petőfi Irodalmi Múzeum kezeli majd, a pénz a következőképp oszlik majd el:

  • 80 kisebb vidéki klub és koncerthelyszín egyenként maximum 9 millió forintos támogatást kap, 10-10 kisebb könnyűzenei koncertre, vagyis 800 esemény valósulhat meg 720 millió forintos támogatással,
  • 20 nagyobb klub egyenként 30 millió forintot kap, szintén 10-10 könnyűzenei eseményre, így ez 200 koncertet jelentene, és erre 600 millió forint áll rendelkezésre,
  • és 11 határon túli klubnak is 9 millió forintos támogatást nyújtanak, ők egyenként 11-11 könnyűzenei eseményt rendezhetnének, így összesen 120 rendezvényre 100 millió forint áll majd rendelkezésre.

Fesztiválok esetében 700 millió forint a támogatási keret, ezt fesztiválszervező cégenként osztják majd el.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Raktár: igen. Koncert: igen. Nézők: háát...

Később újságírói kérdésre Szentkirályi Alexandra pontosította, mit is értettek raktárkoncert - első megnevezésekor még garázskoncert - alatt. Azt mondta, ezeket a zenés eseményeket "raktár-típusú" helyszíneken veszik majd fel, majd utána az Antenna Hungária segítségével fogják streamelni. Nézők valószínűeg nem lehetnek jelen a felvételeknél, csak a technikai személyzet.

A zenészek, technikusok díjazása majd az egyéni tárgyalásokon fog múlni, de Szentkirályi szerint a cél az, hogy mindenki "jobb gázsit" kaphasson.

(index.hu, hvg.hu, MTI)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.